Міський голова вимагає від керівника департаменту освіти навести порядок в підвідомчій структурі

26.09.2018 13:51

Проблема збирання «благодійних» внесків в школах сьогодні знову була піднята на засіданні сесії Запорізької міської ради. Під час депутатських виступів її торкнувся депутат міської ради Олег Корольов.

У своєму виступі депутат звернувся до директора департаменту освіти Запорізької міської ради Юлії Погребняк з вимогою, щоб в запорізьких школах перестали «гнобити» дітей, ставлячи питання, чому батьки не здали гроші в благодійний фонд школи чи на інші цілі.

- Сьогодні я навіть не кажу про те, наскільки законний такий збір коштів, якими документами регулюється. Виникає інше питання, хто вимагає від учителів, щоб вони з'ясовували у дітей, чому батьки не здають гроші. Ніхто не заперечує, що школам потрібні миючі засоби та багато іншого. Однак звертаюся до департаменту освіти міськради, необхідно припинити «гнобити» дітей, - сказав Олег Корольов.

Обурення з приводу такого відношення до дітей висловила і депутат міської ради Олена Галкіна.

На думку депутата Олега Корольова, також неприпустимо, що батьківські збори в школах перетворилися в обговорення питань про збирання грошей і погане навчання або поведінку школярів. При цьому ніхто не говорить про успіхи, досягнення учнів.

Міський голова зажадав від керівника департаменту освіти розібратися в ситуації і навести порядок в підвідомчому департаменті.