У Запоріжжі пройшли урочисті збори, присвячені Міжнародному дню людей похилого віку та Дню ветеранів

26.09.2018 15:22

Сьогодні в театрі імені Магара вшановували ветеранів. На урочистому зібранні з нагоди Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветеранів були вручені нагороди, грамоти і подяки всім, хто зробив внесок у розвиток ветеранського руху, вирішення проблем людей похилого віку, а також за активну життєву позицію.

1 жовтня відзначається Міжнародний день людей похилого віку та День ветерана України. У світі проживає понад 629 мільйонів людей похилого віку. За даними Держкомстату України, кожен 5 житель країни відноситься до категорії людей похилого віку, з них шоста частина - це самотні люди, багато з яких потребують допомоги і підтримки.

Сьогодні напередодні цих дат в Запоріжжі пройшли урочисті збори. Ветеранам, людям похилого віку були сказані слова подяки і побажань. Привітали присутніх представники влади.

- Хочеться відзначити ту теплоту і енергетику, яка сьогодні в залі, і завжди присутня на зустрічах з вами колективах, особистих зустрічах. Ви є гордістю і оплотом, який дає натхнення молодому поколінню. Сьогодні маємо можливість розвивати країну і місто. Ви покоління переможців, які відстояли рідну країну і місто, відновили їх. За це ми вам вдячні. Запорізька міська рада комплексно підходить до питань, пов'язаних з людьми похилого віку, ветеранами. На місцях реалізуються державні соціальні програми також місцеві, пов'язані з підтримкою ветеранів та установ охорони здоров'я, геріатричних центрів, центрів соціальної допомоги. Прикладаються зусилля, щоб вам було комфортно і зручно. Бажаю міцного здоров'я, активності, настрою і натхнення, - звернувся до учасників зборів керуючий справами виконкому Роман Омельянович.

За розвиток ветеранського руху в Запоріжжі, рішення проблем людей похилого віку та активну життєву позицію були вручені Почесні грамоти виконкому Запорізької міської ради.

По закінченню урочистої частини відбувся святковий концерт, підготовлений силами творчого колективу театру імені Магара.