Нові контейнери та автомобілі. Без додаткового підвищення тарифів

27.09.2018 11:31

На вчорашній сесії Запорізької міської ради депутати підтримали узгодження інвестиційної програми ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» на 2018 рік. Подібна процедура передбачена чинним законодавством. В рамках програми за рахунок інвестиційної складової тарифу, що діє на вивезення сміття, підприємство вже в цьому році придбає 977 контейнерів для твердих побутових відходів і роздільного збору сміття.

У червні поточного року ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» було встановлено новий тариф на вивезення твердих побутових відходів. При цьому підприємство взяло на себе зобов'язання із закупівлі нової техніки і додаткових баків для сміття. Був підписаний Меморандум між міськвиконкомом і «Вельтум-Запоріжжя».

- У рамках інвестиційної програми, яка проходить сьогодні узгодження, ми придбаємо майже тисячу контейнерів. З них 500 для ТПВ, 477 для роздільного збору сміття. Це власні кошти підприємства, з тих грошей, які споживачі оплачують за надану послугу, - повідомив генеральний директор ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» Ігор Бурчак.

Перші 160 контейнерів планується отримати вже у вересні. Відзначимо, узгодження інвестиційної програми не передбачає нового підвищення тарифу на вивезення ТПВ. Керівники підприємства зазначають, що програма приймається під той тариф, який був затверджений в червні поточного року. Саме за рахунок нього відбувається акумулювання коштів на придбання нових контейнерів.

Також «Вельтум-Запоріжжя» в цьому році придбало за власні кошти шість додаткових машин для вивезення сміття. Зараз проходить оформлення необхідної документації. Уже в цьому році техніка почне працювати.

- Придбання нової техніки не входить в інвестиційну програму, яка сьогодні обговорюється. Це додаткові зобов'язання, які підприємство взяло на себе, підписавши Меморандум з міськвиконкомом при коригуванні тарифу. Якщо вони не будуть виконані, то у міської влади з'явиться право знизити тариф, - заявив Ігор Бурчак.

На підприємстві не планують зупинятися на цьому. У планах на 2019 рік придбання ще семи нових машин для вивезення сміття. Планується і подальше оновлення сміттєвих контейнерів. За словами керівництва підприємства, це сприятиме поліпшенню якості послуг з вивезення ТПВ.