В Олександрівському районі Запоріжжя відбудеться масштабний фестиваль

27.09.2018 13:50

В Олександрівському районі тривають останні приготування до «Beluga beer festival», який відбудеться вже цими вихідними - 29 та 30 вересня. У ньому візьмуть участь понад 35 рестораторів, підприємців. Різноманітна їжа, солодощі, випічка, напої, конкурси, призи і ще безліч сюрпризів - все це чекає на гостей фестивалю.

Захід «Beluga beer festival» проводиться вже вдруге. Стартував фестиваль в кінці травня поточного року. Тоді його відвідали понад 16 тисяч запоріжців і гостей обласного центру. Було встановлено кулінарний рекорд, занесений до Книги рекордів України, з одночасного виготовлення 10 тисяч порцій чорноморської кільки.

Осінній фестиваль буде не менш цікавий і насичений подіями і сюрпризами для його відвідувачів.

- Місто підтримало ініціативу приватного підприємця Білуги Олександра в частині організації щорічного фестивалю. Це перший фестиваль в місті такого рівня і спрямованості, який відбувся завдяки ініціативі та творчому підходу групи підприємців.  Це демонстрації, дегустації, пропозиція товарів і послуг, вироблених на місці. Фестиваль збирає тисячі гостей. Перший досвід був успішним. Тепер ми в очікуванні майбутнього заходу в районі, - зазначив заступник голови районної адміністрації Запорізької міської ради по Олександрівському району Олександр Наріженко.

Ведеться активна підготовка до фестивалю. Територія його проведення по вулиці Олександрівській (ділянка від вул. Фортечної до вул. Слобідської) упорядковується, завозиться необхідне обладнання, матеріали для облаштування майданчиків.

- Сьогодні в планах прийом двох фур з Києва з фотозонами, меблями. Готуються 28 фудкортів. Задіяні 35 підприємців. Будуть представлені - смачна їжа і напої, солодощі, випічка. Відбудеться багато конкурсів з призами. Головним – стане телевізор. Підготовлено 890 подарунків. Рекорд України відбудеться в неділю о другій годині дня. Це буде 100 метрова пивна дошка. Відвідувачів пригостять водночас 1000 келихами пива, - розповів організатор фестивалю Олександр Білуга.

Заплановано відкриття муралу розмірами 400 кв. м. Також відвідувачі зможуть сфотографуватися на пам'ять, для цього будуть розміщена локація з шести 3D фотозон. В програмі також робота дитячих майданчиків, концертна програма. У суботу та неділю - 29 та 30 вересня - фестиваль триватиме з 12:00 і до 21:00. У неділю в день закриття відбудеться святковий салют.