Володимир Буряк провів особистий прийом громадян

27.09.2018 16:22

Ремонт житлового фонду - покрівель, фасадів, цоколів, під'їздів житлових будинків, заміна внутрішньобудинкових інженерних мереж. Це ті питання, які хвилюють багатьох запоріжців. Це підтверджують як письмові звернення до міської влади, керуючих компаній, так і особисті прийоми громадян міським головою Володимиром Буряком. Не став винятком і черговий особистий прийом, який відбувся сьогодні.

Один з будинків по вулиці Степовій в Комунарському районі вже давно потребує капітального ремонту. Про це розповіла мешканка будинку Галина Ганзіна. Такий ремонт мешканцям обіцяють вже багато років, але змін так і немає.

- Виходить, що вже багато років пишемо людям, що виконаємо ремонт, тільки міняємо терміни. Розробляємо проект, потім вносимо в нього зміни, але при цьому більше нічого не робимо. Я так розумію, що на сьогодні проект пройшов всі коригування, але роботи в цьому році зробити вже не встигнуть, - зазначив Володимир Буряк.

Керівник департаменту з управління житлово-комунальним господарством міської ради Сергій Польовий підтвердив, що проект готовий. Однак призначені раніше торги для виконання робіт на цьому об'єкті не відбулися. В умовах наближення зими оголошувати чергові торги, щоб провести ремонт в цьому році, вже пізно.

- Перше - в понеділок провести щодо будинку виїзну нараду за участю представників департаменту з управління житлово-комунальним господарством, аварійної служби, керуючої компанії. За результатами наради виконати аварійні роботи, щоб будинок міг спокійно пережити зиму. Включити будинок в титульний список капітальних ремонтів на 2019 рік. Почати капітальний ремонт навесні, як тільки дозволять погодні умови, - заявив Володимир Буряк.

Також Володимир Буряк доручив районній адміністрації по Комунарському району на наступному тижні ліквідувати «стихійне» звалище, яке виникло біля цього будинку. Про його існування повідомила мешканка. Представники райадміністрації запевнили, що про проблему знають, звалище буде вивезене.

За словами Кирила Дьоміна, в його квартирі, яка знаходиться в одному з будинків по вулиці Перемоги, покрівля протікає вже кілька років. Відповіді житловиків, починаючи з «Основанія», розрізняються лише перенесенням термінів ремонту. При цьому покрівля продовжує текти.

Міський голова поставив завдання вже в понеділок розпочати виконувати терміновий ремонт покрівлі над проблемною квартирою. Також необхідно розглянути можливість включення капремонту покрівлі в будинку в план на наступний рік, якщо вона знаходиться в аварійному стані.