У Запоріжжі вшанували пам’ять жертв трагедії Бабиного яру

28.09.2018 09:45

29 вересня по всій Україні вшановують пам'ять жертв Бабиного яру. Напередодні цієї трагічної дати в Комунарському районі Запоріжжя відбувся мітинг.

27 вересня, біля меморіалу на вулиці Очаківській зібралися представники районної влади, ветерани, головний рабин запорізького регіону Нохум а-Коен Ерентрой із представниками єврейської громади, вихованці навчальних закладів району та Запорізької єврейської гімназії «ОРТ-Алеф», небайдужі городяни.

Учасники заходу згадали про криваві події воєнного часу, вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих в запорізькому «Бабиному яру», запалили свічки пам’яті та поклали квіти.

Заступник голови районної адміністрації Володимир Кузьменко зазначив, що Голокост - це трагедія не лише євреїв, а й всього людства.

– Нині перед українським суспільством стоїть непросте завдання - формування спільної історії про минулу війну, що не уникатиме «незручних» тем і шокуючих фактів. Це важливо для того, щоб подібни трагедії ніколи не повторилися, – зазначив Володимир Кузьменко.

Нагадаємо, що меморіал «Братська могила жертвам фашизму» по вулиці Очаківській - це місце, де за 2 роки окупації Запоріжжя в період з жовтня 1941 по жовтень 1943, було розстріляно 36 тисяч мирних мешканців Запоріжжя, з яких більше 20 тисяч були євреями - практично усе єврейське населення Запоріжжя, що не встигло евакуюватися.