Запоріжці долучилися до Всеукраїнського флешмобу з нагоди Дня усиновлення

28.09.2018 14:58

Флешмоб, присвячений Дню усиновлення, провели сьогодні на оглядовому майданчику біля Міського палацу дитячої та юнацької творчості. Діти разом зі своїми опікунами та прийомними батьками утворили велике серце, а також випустили в небо кульки з побажаннями для дітей, які перебувають в інтернатних закладах.

Захід під гаслом «Усиновлення – це любов назавжди» проходить одночасно в усіх містах України. Як розповіла начальник служби (управління) у справах дітей Запорізької міської ради Наталя Сиворакша, на сьогодні у Запоріжжі 136 дітей перебувають в інтернатних закладах. Знайти їм гідну родину - дуже важливе завдання. 

- Десятий рік поспіль в Україні в останній день осені відзначають День усиновлення. Традиційно в усіх містах нашої країни до цього дня проходять соціальні акції, спрямовані на те, щоб кожна дитина-сирота, позбавлена батьківського піклування, знайшла свою родину. Сьогодні тут зібрались опікуни, дитячі будинки сімейного типу, прийомні сім'ї. Разом зі своїми дітьми вони написали побажання для усіх дітей, які ще досі перебувають в інтернатних закладах та на повітряній кульках запустили їх в небо. Я сподіваюсь, що майбутні усиновлювачі звернуться до нас, і кожна дитина отримає родину, - зазначила Наталя Сиворакша.

Завершилась акція танцювальним флешмобом, у якому взяли участь усі присутні. Також сьогодні у Запоріжжі підведуть підсумки міського конкурсу «Кращій опікун, піклувальника року». Переможці та учасники отримають у подарунок цінну побутову техніку.