Новий метод боротьби з амброзією випробували в Хортицькому районі Запоріжжя

01.10.2018 12:00

У районах обласного центру тривають роботи з гідросівби зелених зон. Це один з нових методів, що застосовуються в рамках міської програми боротьби з карантинними рослинами. На днях було оброблено та засіяно травою ще одну ділянку зеленої зони в Хортицькому районі.

У Запоріжжі третій рік реалізується програма боротьби з карантинними рослинами, яка розрахована до 2025 року. Передбачено три методи боротьби - механічний (покоси), хімічний (обробка амброзії спеціальним хімраствором), і фітоценотичний (засівання зелених зон видами трав, які пригнічують карантинні бур'яни).

Фітоценотичний метод новий для Запоріжжя. Для КРБП «Зеленбуд» була придбана спецтехніка - гідропосівна машина, яку одразу ж застосували на ділі. Навесні було оброблено першу експериментальну ділянку в Олександрівському районі. Восени робота продовжилася. У районах визначили території для обробки, і «зеленбудівці» приступили до гідросівби.

За інформацією районної адміністрації Запорізької міської ради по Хортицькому району, днями були завершені роботи з гідросівби на ділянці біля скверу Ювілейний.

Попередньо фахівці КРБП «Зеленбуд» ретельно обробляють грунт. Робота копітка і займає декілька днів. Потім за допомогою гідропосівної машини дана територія засівається травою.

В адміністрації відзначають, що гідросівба - це одна з найбільш перспективних технологій озеленення. Вона дозволяє швидко створювати захисний трав'яний газон і надалі уникнути проростання амброзії.