Питання погашення заборгованості із заробітної плати розглянули у Комунарському районі

01.10.2018 14:05

В районній адміністрації по Комунарському району відбулося засідання районної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення) та соціальних виплат, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці та легалізації заробітної плати.

Під час засідання розглянуті наступні питання: про стан виплати та погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах району, про стан виплати обов’язкових платежів та погашення заборгованості перед бюджетом Пенсійного фонду України та Єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, про організацію роботи стосовно додержання чинного законодавства про працю, в частині встановлених мінімальних гарантій в оплаті праці та легалізації заробітної плати.

Заслухано інформацію представників управління з питань праці та соціального захисту населення Запорізької міської ради, Шевченківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України м. Запоріжжя, Олександрівського управління у м. Запоріжжя ГУ ДФС у Запорізькій області та управління аналізу та контролю за виконанням бюджету по доходах департаменту фінансової та бюджетної політики міської ради, 9 суб’єктів господарської діяльності Комунарського району.

Загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати по Комунарському району на 1 серпня поточного року складала 6315,0 тис грн., з яких 181,7 тис. грн. - на економічно активному підприємстві Філія «Запорізький державний навчально-курсовий комбінат», УДП «Укрінтеравтосервіс» та 6133,3 тис грн. – на підприємстві, яке перебуває в стадії банкрутства ЗДП «Радіоприлад».

В цілому, завдяки вжитим спільним заходам, протягом січня – вересня 2018 року підприємствами-боржниками району погашено 450,7 тис. грн. простроченої заборгованої заробітної плати, які за даними органів державної статистики перебувають в переліку підприємств – боржників.

За підсумками засідання районної комісії проведено аналіз роботи з вищезазначених напрямків, надані доручення: продовжувати аналіз стану погашення заборгованості із виплати заробітної плати та оплати праці на підприємствах району. На підставі проведеної роботи здійснювати пошук дієвих заходів щодо підвищення ефективності роботи районної комісії.