Безпека, створення гідних умов для відпочинку, прибирання території, але без «м’ясної» карти Запоріжжя

01.10.2018 16:12

Забезпечення безпеки городян та гостей міста, створення гідних умов для їх комфортного відпочинку, можливість дістатися громадським транспортом до місця проведення Покровського ярмарку. Підтримання території у належному санітарному стані. Такі головні завдання міський голова Володимир Буряк поставив сьогодні перед профільними службами під час наради, присвяченої підготовці до проведення Покровського ярмарку-2018.

Традиційно у першу суботу жовтня у Запоріжжі проводиться Покровський ярмарок. Він відкриває заходи, присвячені святкуванню Дня міста та Дня визволення Запоріжжя від нацистських загарбників. Не стане винятком і цей рік. Покровський ярмарок-2018 відбудеться 6 жовтня на Набережній магістралі. Урочисте відкриття о 9:00 біля пішохідного мосту нижче бульвару Шевченка.

- Покровський ярмарок традиційно один з найбільш масштабних заходів у Запоріжжі. Завдання полягає у тому, щоб забезпечити безпеку запоріжців під час його проведення. Створити гідні умови для комфортного святкування. У запоріжців та гостей міста повинні залишитися позитивні враження від цього свята, - зазначив Володимир Буряк.

Покровський ярмарок розтягнеться від пішохідного мосту на Набережній магістралі до Вознесенівського ринку. Очікується близько двох тисяч учасників та ста тисяч відвідувачів. Серед учасників представники районів Запоріжжя та Запорізької області, які організують на своїх ділянках ярмарку і культурну програму, гості з інших регіонів.

На каскаді фонтанів «Райдуга» 6 жовтня пройде виставка робіт народних майстрів, з проведенням ними майстер-класів. 6-7 жовтня також на каскаді фонтанів «Райдуга» проходитиме Фестиваль вуличної їжі, буде встановлено невелику автентичну сцену, на якій виступатимуть творчі колективи Запоріжжя. Запоріжців радуватиме традиційна виставка квітів у парку Вознесенівському.

За прибирання території відповідатимуть комунальні підприємства, у тому числі і після проведення ярмарку. Буде встановлено 50 сміттєвих баків, 80 біотуалетів. Буде організовано додаткові та подовжено деякі діючі маршрути громадського транспорту.

Міський голова наголосив, що необхідно приділити підвищену увагу прибиранню території після ярмарку, а також роботі громадського транспорту. Відвідувачі повинні мати можливість вільно дістатися місця проведення ярмарку та повернутися додому.

- Також хочу наголосити, що участь підприємців у Покровському ярмарку, який проходитиме 6 жовтня, безкоштовна. Це стосується як представників Запоріжжя і Запорізької області, так і інших регіонів України, - сказав Володимир Буряк.

Окремою темою обговорення стали плани встановлення кулінарного рекорду. Пропонувалося виготовити карту Запоріжжя з м’ясних продуктів, які потім роздати запоріжцям, розділивши приблизно на чотири тисячі порцій.

- Ніхто не заперечує проти рекордів. Але хтось задумався, як це буде виглядати. Запоріжці розділили та з’їли Запоріжжя. Кому який район виділимо? Пропоную скасувати або змінити формат цього заходу. В іншому випадку я сам його скасую, - заявив Володимир Буряк.

Представники профільних департаментів пообіцяли внести відповідні зміни до проведення заходу.

Відзначимо, за інформацією поліції для підготовки та проведення Покровського ярмарку з 9:00 5 жовтня до 9:00 7 жовтня буде перекрито Набережну магістраль на ділянці від вул. С. Тюленіна до вул. Української.