У Запоріжжі презентували міську футбольну команду «Металург»

04.08.2017 17:30

Сьогодні, 4 серпня, у прес-центрі стадіону «Славутич-Арена» відбулася презентація міського футбольного клубу «Металург». Учасникам представили гравців нової команди, а також тренерський склад.

У презентації взяли участь заступник міського голови Анатолій Пустоваров, директор КП «Міський футбольний клуб« Металург »Максим Лупашко, головний тренер команди Володимир Шаповалов.

- З дня прийняття рішення про створення міського футбольного клубу пройшло вже два місяці. За цей час виконана величезна робота - закуплено форму, затверджено склад, гравці посилено тренуються. Вже 6 серпня «Металург» зіграє перший матч в аматорській лізі. Створенню міської команди передувало безліч спроб зберегти вже наявний потенціал. Найголовніше нам вдалося зробити - ми зберегли дитячу футбольну школу. Новий міський футбольний клуб стане логічним продовження кар'єри наших вихованців ДЮСШ «Металург». Наразі перед гравцями і керівникам клубу три головних завдання - продовжувати створення повноцінного футбольного клубу, успішно виступити в аматорській лізі, ну і звичайно ми прагнемо до того, щоб футбол в Запоріжжі продовжував бути улюбленим видом спорту, і вболівальники отримували задоволення від гри міської команди, - зазначив Анатолій Пустоваров.

До складу міської команди увійшли вихованці ДЮСШ «Металург», середній вік гравців - 18-21 років. Незважаючи на такий юний вік, серед футболістів є ті, хто грав у вищій лізі.

Нагадаємо, футбольний клуб «Металург» (Запоріжжя) припинив своє існування в 2015 році. У травні поточного року міський голова Володимир Буряк виступив з ініціативою створення міського футбольного клубу. Рішення підтримали депутати, і на сімнадцятій сесії міської ради КП «Центральний стадіон» було перейменовано в комунальне підприємство «Міський футбольний клуб «Металург». У новому сезоні команда МФК «Металург» візьме участь в змаганнях аматорської ліги. 6 серпня гравці проведуть свій перший офіційний матч з командою «Яруд» з Маріуполя.