Покровський ярмарок-2018: що потрібно знати запоріжцям

02.10.2018 12:20

Вже цими вихідними у Запоріжжі відбудеться традиційний Покровський ярмарок, який відкриває серію заходів до святкування Дня міста та Дня визволення Запоріжжя від нацистських загарбників. Підготовку до свята та програму заходів обговорили сьогодні учасники круглого столу, який відбувся в Агентстві регіональних ініціатив.

Покровський ярмарок відбудеться 6 жовтня на Набережній магістралі. Традиційно окрім продажу товарів для гостей заходу підготували виставку квітів та розважальну програму.

– Щорічно, в першу суботу жовтня перед святом Покрови фермери з усієї Запорізької області та інших міст України приїздять до Запоріжжя, щоб взяти участь в ярмарку. Щорічно росте кількість учасників та гостей. Це чудова традиція, яка дозволяє не лише придбати продукцію за цінами на 10-30% нижче, ніж у магазинах та на ринках, але й гарно відпочити та провести час з родиною, – розповів заступник міського голови Валерій Еделєв.

Ярмарок розтягнеться від пішохідного мосту на Набережній магістралі до Вознесенівського ринку. Директор департаменту надання адміністративних послуг та розвитку підприємництва Запорізької міської ради Володимир Жуков зазначив, що близько 2 тисяч учасників запропонують запоріжцям та гостям міста свої товари та сільськогосподарську продукцію. Серед них – близько 200 підприємців з інших регіонів України. Родзинкою проведення ярмарку у цьому році стане те, що вперше свої локації представлять учасники об’єднаних територіальних громад.

Окрім торгівлі на каскаді фонтанів «Райдуга» розвернеться «містечко майстрів». Свої поробки представлять 300 майстрів народного мистецтва. Тут будуть проводитись майстер-класи, а також 6-7 жовтня відбудеться фестиваль вуличної їжі «Пікнік на Райдузі». Традиційно у парку Вознесенівському представлять виставку квіткових композицій.

Як розповів директор департаменту культури і туризму Запорізької міської ради Сергій Білов, на каскаді фонтанів буде встановлено невелику сцену, на якій виступатимуть народні колективи, також вихованці міських палаців культури та музикальних шкіл візьмуть участь у концертних програмах районів міста.

Варто відзначити, що цього року оператори мобільного зв’язку збільшать кількість обладнання, щоб у пік відвідування усі гості змогли без проблем скористатися мобільним зв’язком.

Також під час проведення ярмарку у посиленому режимі працюватимуть силові та оперативні служби, а на території кафе «Веранда», що знаходиться біля пішохідного мосту на Набережній магістралі, буде розгорнуто оперативний штаб.

Відзначимо, за інформацією поліції для підготовки та проведення Покровського ярмарку з 9:00 5 жовтня до 9:00 7 жовтня буде перекрито Набережну магістраль на ділянці від вул. С. Тюленіна до вул. Української. Також частково буде змінено роботу громадського транспорту.

Відкриття Покровського ярмарку відбудеться 6 жовтня о 9:00 біля пішохідного мосту нижче бульвару Шевченка.