Володимир Буряк вважає, що результати підготовки до опалювального сезону мають підтвердити не звіти, а успішний старт

02.10.2018 16:07

До опалювального сезону повинні бути готові як теплові мережі концерну «Міські теплові мережі», так і внутрішньобудинкові мережі. Це спільне завдання концерну, керуючих компаній, ОСББ, ЖБК та департаменту ЖКГ. На цьому сьогодні наголосив міський голова Запоріжжя Володимир Буряк.

Наближається старт опалювального сезону. Рівень готовності до нього обговорили сьогодні у міськвиконкомі. Для цього міський голова Володимир Буряк зібрав на нараду керівників профільного департаменту, комунальних підприємств, керуючих компаній. Говорили не лише про результати підготовки до опалювального сезону, але й про існуючі проблемні питання.

Станом на 25 вересня всі багатоповерхівки з центральним опаленням мали бути готові до подачі тепла. Таке завдання міський голова Володимир Буряк поставив перед відповідними службами. Сьогодні представники концерну «МТМ», керуючих компаній, департаменту ЖКГ доповіли про досягнуті результати.

За інформацією директора департаменту з управління ЖКГ Сергія Польового, у Запоріжжі понад три з половиною тисячі житлових будинків з центральним опаленням. З них більше 2400 відносяться до керуючих компаній, інші до ОСББ, ЖБК, відомчого житла. На сьогодні 86% будинків керуючих компаній до опалювального сезону готові, відповідні акти підписані. Робота продовжується.

- З доповідей зрозуміло, що до кінця тижня всі будинки, які обслуговують три керуючі компанії, будуть готові до опалювального сезону. Це означає, що внутрішньобудинкові мережі будуть повністю заповнені теплоносієм, а акти готовності підтвердять представники концерну «МТМ», побувавши у будинку, - зазначив Володимир Буряк.

Учасники наради пообіцяли, що робота буде виконана. Винятки можуть скласти будинки, де необхідно відновити вкрадену запірну арматуру, прилади обліку, завершити капітальний ремонт мереж.

- Необхідно проінформувати мешканців таких будинків. Вони мають чітко розуміти, коли роботи будуть завершені, коли будинок буде повністю готовий до пуску тепла. Це завдання департаменту ЖКГ, керуючих компаній, - сказав Володимир Буряк.

Гіршою є ситуація у будинках ОСББ, ЖБК. Там акти готовності підписані менше ніж у половині будинків. Міський голова доручив профільним службам активізувати роботу у цьому напрямку.

Міський голова нагадав, що завдання завершити підготовку до 25 вересня не виконане. У той же час до початку опалювального сезону є можливість усунути існуючі недоліки.

- За вашою інформацією можна сказати, що підготовка до опалювального сезону пройшла на належному рівні. Однак оцінку роботи будемо давати не за звітами, а за результатами старту опалювального сезону. Протягом трьох діб після його початку запоріжці повинні отримати тепло. Такий у нас норматив? Якщо цього не буде, то тоді можливо подумаємо про кадрові рішення, починаючи від доган до звільнення відповідальних у невиконанні з посади. Важелі впливу на керуючі компанії у міської влади також є, і ми їх застосуємо, - заявив Володимир Буряк.

Окремою темою обговорення стала підготовка закладів соціальної сфери до опалювального сезону. Це школи, дитячі садки, лікарні і так далі. Під час наради було повідомлено, що заклади освіти оголосили про готовність до опалювального сезону. У той же час існує проблема зі станом запірної арматури у частині шкіл, дитячих садків. Бюджетний запит з приводу виділення коштів з міського бюджету на ці роботи департамент освіти подав 2 жовтня.

- Коли було подано бюджетний запит департаментом освіти? 2 жовтня? Чому не подали його раніше, адже кошти необхідно передбачити в бюджеті. Доручення керівництву департаменту освіти підготувати пояснення, чи подавалися такі запити раніше, які результати, - сказав Володимир Буряк.