У Запоріжжі залучають позабюджетні кошти для реалізації культурних проектів

03.10.2018 09:50

Міська влада активно працює над залученням допомоги всеукраїнських і міжнародних організацій для реалізації різноманітних ініціатив. Використання грантових коштів дозволяє перенаправити бюджетні активи на вирішення найбільш актуальних проблем, а також створює інвестиційно-привабливий клімат Запоріжжя.

Питання залучення грантових коштів для розвитку культури у Запоріжжі обговорили під час робочої наради, яку провів заступник міського голови Анатолій Пустоваров. Він зазначив, що практика участі департаментів та управлінь міської ради в грантових проектах допомагає реалізувати цікаві та креативні проекти на користь громади міста.

- Минулого року ми розпочали активну практику залучення позабюджетних коштів. Департамент культури та туризму став активним учасником проекту «Мы - это город». Але найголовнішим досягненням у цьому напрямку я вважаю співпрацю з Українським культурним фондом. Це висока планка, і я радий, що одразу три наших проекти отримали підтримку, - зазначив Анатолій Пустоваров.

Палац культури «Орбіта», Муніципальний театр танцю та музична школа №1 виграли грантові кошти Українського культурного фонду. Завдяки цьому вже найближчим часом будуть реалізовані три проекти.

Зокрема, Муніципальний театр танцю ініціює проект «Міст». В рамках проекту, запорізький театр танцю презентує спектаклі у співпраці з запорізькою обласною філармонією.

Палац культури «Орбіта» запропонував нішевий проект - «Національний танцювальний перкусійний простір». Будуть запрошені різноманітні танцювальні колективи з усієї України. Протягом трьох днів вони змагатимуться між собою, а на завершення відбудеться масштабний гала-концерт.

Музична школа №1 планує провести «Оркестр-фест» – конкурс дитячих оркестрів.

Заходи заплановано провести протягом жовтня-грудня поточного року та запросити на них якомога більше учасників та партнерів з інших міст України.