Підрядник, який реконструює пішохідну частину проспекту Маяковського, сплатить штраф

03.10.2018 11:35

Підрядник, який виконує третю чергу реконструкції проспекту Маяковського, сплатить штраф за порушення умов укладеного договору. У першу чергу це стосується строків завершення робіт. Міський голова Володимир Буряк сьогодні доручив КП «Управління капітального будівництва» готувати документи для застосування проти підрядника штрафних санкцій. Така можливість передбачена укладеним договором. Обсяг штрафу може скласти понад п’ятдесят тисяч гривень.

Продовжується третя черга реконструкції пішохідної частини проспекту Маяковського. На даний момент підрядник не виконав взятих на себе зобов’язань завершити роботи до 30 вересня. У результаті строки були перенесені, однак роботи знову ведуться з відставанням від графіку. Для того щоб розібратися у ситуації міський голова Володимир Буряк провів сьогодні на проспекті Маяковського виїзну нараду.

- Реконструкція пішохідної частини проспекту Маяковського стартувала понад два роки тому. Спочатку були проблеми, довелося розірвати договір з першим підрядником. Однак у 2017 році було завершено перший етап реконструкції і виконано другий, до вулиці Патріотичної. У цьому році третій етап – від вулиці Патріотичної до вулиці Перемоги. Дивує одне, третій етап виконує той же підрядник, який працював минулого року. Тоді до нього особливих питань не було, а у цьому році почали виникати проблеми. Впевнений, що всі питання будуть вирішені і третій етап завершимо цього року, - зазначив Володимир Буряк.

Протяжність цієї ділянки проспекту Маяковського складає майже п’ятсот метрів. Тут не лише укладуть плитку, але і висадять зелені насадження, обладнають клумбу, газони, встановлять нове освітлення, бордюри, малі архітектурні форми.

- Можна було б розірвати договір з підрядником, але це обійшлося б місту значно дорожче. Це означало б новий тендер, перенесення завершення реконструкції на 2019 рік, а до того часу вартість робіт би збільшилася. Тому будемо робити все необхідне для того, щоб підрядник завершив реконструкцію цього року, і зробив це якісно. У той же час доручаю «Управлінню капітального будівництва» підготувати документи для стягнення з підрядника штрафних санкцій за невиконання умов договору. Але це не скасовує необхідність продовження робіт, - заявив Володимир Буряк.

Відзначимо, благоустрій зеленої зони та висадження зелених насаджень на цій ділянці заплановане на листопад. У той же час розпочалися роботи і на ділянці дороги проспекту Маяковського від вулиці Патріотичної до вулиці Перемоги.

Зараз іде демонтаж. Тут передбачена не лише заміна асфальтового покриття в обох напрямках, з двошаровим укладанням асфальту. У проекті укладання нових тротуарів, встановлення бордюрів, обладнання паркувальних «кишень».

Підрядники зазначають, що багато залежатиме від погодних умов. Але рух транспорту в обох напрямках планують відкрити вже цього року. У планах на наступний рік продовження реконструкції дороги по проспекту Маяковського, на ділянці від вулиці Перемоги до каскаду фонтанів «Райдуга».