Перший Всеукраїнський дитячо-юнацький джазовий фестиваль відбудеться у Запоріжжі

03.10.2018 16:20

Сьогодні, 3 жовтня, у Запорізькому туристичному інформаційному центрі відбулася прес-конференція, присвячена I-му Всеукраїнському дитячому і юнацькому джазовому фестивалю-конкурсу «Jazz ZP», який пройде у Запоріжжі з 9 по 10 жовтня у палаці культури «Орбіта».

У прес-конференції взяли участь організатори фестивалю: директор - художній керівник запорізького Муніципального театру танцю, заслужений працівник культури України Лариса Неверова, головний диригент театру танцю, член журі фестивалю-конкурсу Валерій Авдієвський, музичний керівник театру танцю, заслужений діяч мистецтв України, член журі фестивалю-конкурсу Дмитро Савенко.

Ідея Муніципального театру танцю провести у нашому місті фестиваль-конкурс для юних виконавців була підтримана департаментом культури і туризму Запорізької міської ради, а фінансування цього проекту здійснюється за рахунок гранту конкурсу соціальних проектів «Ми – це місто» та коштів театру танцю.

Як зазначив головний диригент театру Валерій Авдієвський, мета фестивалю – розбудити інтерес дітей і молоді до джазової музики і підтримати юні таланти. Музичний керівник театру танцю Дмитро Савенко розвинув думку свого колеги, додавши, що все ж головне у цьому музичному заході – саме фестивальна складова.

- Ми хочемо, щоб молоді люди не лише змагалися у майстерності, а й жваво спілкувалися у музичному середовищі, обмінювалися враженнями, отримували сценічний досвід сольних і спільних виступів, - сказав Дмитро Савенко.

Директор театру танцю Лариса Неверова відзначила, що учасники фестивалю отримають гарні майстер-класи від чудових педагогів, матимуть змогу вчитися імпровізувати і відчувати музику.

У першому Всеукраїнському дитячому і юнацькому джазовому фестивалі-конкурсі «Jazz ZP» візьмуть участь 80 дітей і молоді віком від 7 до 25 років з Києва, Черкас, Дніпра, Кривого Рогу, Харкова, інших міст. Юні музиканти покажуть себе у чотирьох номінаціях: інструментальне виконання соло і з ансамблем, вокальне виконання соло і з ансамблем.

Організатори заходу розповіли, що головувати у журі фестивалю-конкурсу «Jazz ZP» буде відомий скрипаль і саксофоніст, доцент кафедри джазової музики Київського інституту музики ім. Р. М. Глієра, заслужений артист України Олександр Рукомойніков. Також членом журі буде доцент Харківського національного університету мистецтвознавства джазовий піаніст Сергій Давидов, який давно виступає спільно з Рукомойніковим.

10 жовтня о 16.00, по закінченню конкурсної частини і майстер класів, у ПК «Орбіта» відбудеться гала-концерт фестивалю, куди запрошуються усі поціновувачі джазової музики. Вхід вільний.

За додатковою інформацією звертатися за телефонами: (061) 233-10-87, (095) 435-94-54.