У Запоріжжі відновили 110 загальнобудинкових лічильників тепла. Робота триває

04.10.2018 13:50

У Запоріжжі відновлюють загальнобудинкові прилади обліку теплової енергії. Вже встановлено 110 лічильників, замість вкрадених. Роботи виконує концерн «Міські теплові мережі». Самі прилади придбані за кошти міського бюджету.

Проблема крадіжок приладів обліку теплової енергії продовжує залишатися у Запоріжжі досить актуальною. За інформацією концерну «Міські теплові мережі», зафіксовано 182 подібних випадки. Це ті лічильники, які необхідно відновити в цьому році.

Питання встановлення приладів обліку обговорювалося на сьогоднішній нараді в міськвиконкомі. Як повідомив заступник міського голови Олексій Бородай, концерн «МТМ» вже змонтував 110 лічильників, замість вкрадених. Решту планується встановити після початку опалювального сезону.

Таке рішення прийняте для того, щоб не допустити повторної крадіжки приладів обліку, адже після пуску опалення це буде зробити набагато складніше технічно. Відзначимо, тепло в цих будинках обіцяють включити своєчасно. Після встановлення лічильника просто будуть виконані необхідні перепідключення.

Відзначимо, вартість приладу обліку досить значна. Тому в поточному році кошти на їх придбання було виділено з бюджету міста. У той же час, у зв'язку зі змінами в законодавстві, починаючи з 2019 року, у міста не буде можливості оплатити покупку загальнобудинкових лічильників тепла з міського бюджету. Це будуть вимушені робити самі мешканці.

У концерні «Міські теплові мережі» закликають запоріжців стежити за встановленими приладами обліку, про спроби крадіжок оперативно інформувати правоохоронців. Не потрібно забувати, що при наявності лічильника мешканці платять за його показниками, а не відповідно до затверджених загальнодержавними нормативами. За підрахунками фахівців, в середньому за рік економія по оплаті становить не менше 15%.