У Шевченківському районі відбулась нарада з керівниками органів самоорганізації населення

04.10.2018 15:57

У районній адміністрації Запорізької міської ради по Шевченківському району відбулась нарада з керівниками органів самоорганізації населення. На захід також були запрошені представники підприємств, установ, організацій району, які відповідають за військовий облік громадян.

Начальник відділення офіцерів запасу і кадрів Шевченківського районного військового комісаріату Володимир Котляров проінформував всіх присутніх на нараді про початок проведення осіннього призову на військову строкову службу, а також підготовку до призову офіцерів запасу. За словами військового, Шевченківський район, на сьогодні, за показниками виконання призову складає 48 %, що є одним з найнижчих показників за останні роки. Військовий закликав присутніх вести інформаційну роботу серед населення та працівників підприємств більш інтенсивно, нагадав, у разі ухиляння від обов'язкової строкової служби чоловікам може загрожувати до 3 років ув'язнення.

Заступник голови районної адміністрації Володимир Гриньов зазначив, що удосконалення співпраці керівників органів самоорганізації населення району з ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» щодо утримання території в належному санітарному стані продовжує залишатися актуальним і нині. За словами начальника абонентського відділу товариства Олени Говоркової підприємство налагодило свою роботу та почало дотримуватися графіку вивезення сміття з вулиць району.

- Сьогодні всі машини підприємства працюють, до кінця жовтня ми плануємо отримати додаткові вантажівки, також підприємство закупає нові контейнери для збору сміття. Всі нові машини обладнанні трекер-системами, за якими в головному офісі можливо прослідкувати маршрут та місце збору сміття, - відзначила Олена Говоркова.

Разом з цим ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» продовжує активну боротьбу з неплатниками. Зараз проводиться робота зі збору інформації про кількість домогосподарств у районі, після порівняння її з існуючою базою тих, хто вже оформив послугу — громадянам надійдуть чергові претензії про оплату.

Цікаву пропозицію щодо безоплатного надання послуги з вивезення вторинної сировини присутнім запропонували представники ТОВ “ЄВРОІН СП”. Відсортовану вторинну сировину тут пропонують забирати безкоштовно щотижня від домогосподарства. Спеціальні пакети видаватимуть безоплатно, як сортувати папір, пластик та скло - навчать додатково. Укладання договорів з населенням за бажанням. Пропозицію керівники квартальних комітетів обіцяли обговорити з населенням.

Під час проведення наради також були оговорені: затвердження положення про щорічний міський конкурс «Територія без амброзії», про активізацію роботи щодо реєстрації та ідентифікації домашньої худоби свиней.