У Дніпровському районі Запоріжжя розглянули питання погашення заборгованості по заробітній платні

05.10.2018 11:30

У районній адміністрації Запорізької міської ради по Дніпровському району відбулося засідання районної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення) та соціальних виплат, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці та легалізації заробітної плати. В роботі комісії взяли участь представники управління з питань праці міської ради, департаменту фінансової та бюджетної політики міської ради, Правобережного об'єднаного управління Пенсійного фонду України м. Запоріжжя, Правобережного районного центру зайнятості м. Запоріжжя.

Заступник голови районної адміністрації Запорізької міської ради по Дніпровському району, заступник голови комісії Віталій Гриценко поінформував про результати роботи районної комісії за 9 місяців поточного року, стан виплати та погашення заборгованості із заробітної плати, надав аналіз причин виникнення заборгованості.

За даними Державної статистичної звітності станом на 1 вересня поточного року загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати по Дніпровському району складала 23509,9 тис грн, в тому числі на 2 економічно активних підприємствах: структурний підрозділ з експлуатації та ремонту ПАТ «Запоріжжяобленерго» - 3080,3 тис грн, Запорізькі районні електричні мережі ПАТ «Запоріжжяобленерго» - 4947,1 тис грн, на 2 підприємствах, які перебувають в стадії банкрутства: селянське (фермерське) господарство «Марія» – 32,8 тис грн, Командне товариство «Кастор 17» - 15449,7 тис грн.

В цілому, протягом січня-вересня поточного року підприємствами-боржниками району погашено 5998,6 тис грн простроченої заборгованої заробітної плати, які за даними органів державної статистики перебувають в переліку підприємств-боржників.

За підсумками засідання районної комісії прийнято рішення: продовжувати проводити аналіз стану погашення заборгованості із виплати заробітної плати, дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці та легалізацію заробітної плати. А також підвищити ефективність роботи комісії у розв’язанні питання погашення заборгованості із заробітної плати та сплати єдиного соціального внеску та інші рішення, спрямовані на ліквідацію боргів.