У запорізькому парку до Дня міста створюють казкове містечко з тисяч квітів

04.10.2018 17:10

В обласному центрі повним ходом триває підготовка до Дня міста. У Вознесенівському парку облаштовують ціле квіткове містечко. Понад 170 фахівців КРБП «Зеленбуд» працюють над створенням квіткових композицій. Уже вимальовуються перші силуети композицій та клумби. Передбачені фотозони, експозиції для дітей з казковими героями та багато святкової атрибутики.

До відкриття квіткової виставки залишилося два дні. Обсяги робіт великі. Фахівці КРБП «Зеленбуд» трудяться з самого ранку і до пізнього вечора. У роботах задіяні близько 170 людей. «Зеленбудівці», озброївшись граблями, лопатами, лійками та іншим інвентарем, облаштовують виставкові зони, висаджують квіти і викладають бутон за бутоном на каркасах майбутніх композицій. Використано понад 18 тисяч барвистих осінніх квітів, близько 20 видів рослин.

- Готуємо сюрпризи для городян та гостей обласного центру. Постаралися порадувати і дітей. Зараз фахівці працюють над створенням замка, дракона, казкових героїв з квітів. Витримана тематика свята. На виставці розмістяться цілий квітковий оркестр, яскраві клумби, глечик з квітами, дерево фактично в реальну величину. Роботи дуже багато. Приступили з кінця серпня. Це і дизайн, і створення каркасів, і тепер безпосередньо втілення всього задуманого в життя - облаштування самої виставки. Буде представлено 18 композицій з квітів, - розповів директор КРБП «Зеленбуд» Олексій Анохін.

Запорізькі озеленювачі кажуть, що в створення виставки вкладають душу, намагаючись зробити яскравий квітковий сюрприз для всіх городян і гостей Запоріжжя, подарувати святковий настрій і безліч позитивних емоцій. Однак важливо, щоб відвідувачі дбайливо ставилися до композицій, лише споглядаючи їх красу. "Зеленбудівці" переконливо просять не ламати, не витоптувати, не виривати квіти, і фотографуватись в спеціально створених фотозанах. За таких умов твори з квітів зможуть побачити якомога більше людей. В умовах осінньої погоди виставка простоїть протягом двох-трьох тижнів.

Виставка квітів, присвячена Дню міста, відкриється вже цієї суботи, 6 жовтня, на території Вознесенівського парку.