У Запоріжжі для вивезення сміття задіюють нову спецтехніку

05.10.2018 13:50

Компанія «Вельтум-Запоріжжя» виконує умови меморандуму підписаного в цьому році з міською владою. Закуплено нову спецтехніку для вивозу сміття. Один з сміттєвозів вже працює у дворах. На черзі ще п'ять спецмашин.

Шість нових машин МАЗ для вивозу сміття найближчим часом вже будуть працювати в районах міста. Сучасна спецтехніка дозволить поліпшити вивезення ТПВ у Запоріжжі. Її особливостями є місткість, при невеликій і зручній для роботи у дворах габаритності, презентабельний вигляд і технічний стан, який не потребує постійних ремонтів. Таким чином, робота оптимізована - необхідно менше машин за тими ж адресами, менше поїздок, також розроблені нові зручні маршрути. Перший такий сміттєвоз уже кілька днів забирає сміття з запорізьких дворів.

- Запустили абсолютно новий маршрут, починаючи від бульвару Шевченка, далі вулиці 12 Квітня і до Перемоги, також навпроти 5-й лікарні. За даними адресами тепер забирає сміття один з недавно придбаних автомобілів - 8 кубовий МАЗ з навісним обладнанням. Дуже якісна техніка. Розглядаємо варіанти додати ще кілька точок. Крім того контейнери обладнуємо колесами.   Автомобіль маленький і компактний, може замінити 2,5 ЗІЛа. При обсязі 8 кубів коефіцієнт пресування дозволяє брати в 2,5 рази більше контейнерів. Також може замінити 14 куб. м КАМАЗ зі старим обладнанням. - розповів генеральний директор ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» Ігор Бурчак.

Найближчим часом компанія випустить на маршрути ще 5 нових МАЗів, чотири об'ємом 15 куб. м і один - 22 куб. м. Під їх роботу розробляються нові маршрути, за якими контейнери оснащуються колесами. Будуть придбані ще 1000 нових контейнерів. Частина з них повністю замінять старі контейнери у дворах Олександрівського району. Крім того планується, що роботу 5 старих сміттєвозів у цьому районі замінять два сучасних МАЗа об'ємом по 15 куб. м.

- Міський голова Володимир Буряк поставив завдання - навести порядок в місті з вивезення сміття. КП «Комунсантрансекологія» ведеться постійний моніторинг роботи у даному напрямку компанії «Вельтум-Запоріжжя». Ми бачимо, що умови Меморандуму, підписаного в цьому році з міською владою виконуються. Купується нова спецтехніка, ведеться робота по заміні старих контейнерів. Є зміни в кращу сторону. Разом з тим комунальне підприємство також займається питанням перенесення сміттєвих майданчиків у дворах, що також дозволить поліпшити логістику, якість послуг, санітарний стан, - зазначив директор КП «Комунсантрансекологія» Юрій Дорошенко.

Роботи в напрямку поліпшення якості послуг з вивезення сміття тривають. Компанія «Вельтум-Запоріжжя» планує придбання нової спецтехніки і на наступний рік.