Міста-побратими Запоріжжя та Оберхаузен обмінялися досвідом взаємодії влади та громади

05.10.2018 16:05

Тематичний семінар, присвячений питанням взаємодії влади та громадських організацій, громадян, відбувся сьогодні в Запоріжжі.

В обговоренні взяли участь представники делегації з міста-побратима Оберхаузен, представники Запорізької міської ради, громадських організацій, а також експерти ВГО «Інститут «Республіка» та всеукраїнської ініціативи «Активна громада».

Розпочинаючи обговорення, секретар Запорізької міської ради Руслан Пидорич зазначив, що участь громадян в житті міста є невід'ємною частиною його розвитку, тож налагодження взаємозв'язків у цій сфері має принести користь обом сторонам.

- Сьогодні відбувається черговий етап взаємодії з нашим містом-побратимом Оберхаузен. Це зустріч-семінар «Місток взаємодії», під час якої ми обговоримо спільні та відмінні процеси, які виникають під час діалогу між владою та громадянами, а також перспективи, які в подальшому можна буде реалізувати як громадські ініціативи у нас в Запоріжжі та в Оберхаузені, - зазначив Руслан Пидорич.

Під час семінару були презентовані успішні приклади спільних проектів влади та громадських активістів, інструменти участі громадян в житті міста тощо. Представники німецької делегації розповіли про проекти, які впроваджуються в Оберхаузені за участі його жителів.

Також під час зустрічі начальник управління внутрішньої політики, преси та інформації Запорізької міської ради Володимир Головешко презентував публічну консультацію з громадськістю, яка розпочнеться під час Покровського ярмарку. Запоріжцям запропонують висловити свою думку з приводу того, який пам'ятник або скульптуру вони хочуть бачити в оновленому сквері Театральному.