Запоріжці обирають спорт. Сьогодні в обласному центрі пройшов масштабний всеукраїнський турнір з баскетболу 3x3

06.08.2017 14:50

У Запоріжжі спорт розвивається активними темпами. Міською владою даному питанню приділяється особлива увага. В обласному центрі створюються необхідні умови для занять фізичною культурою і спортом городян, залучення молоді та дітей до здорового способу життя, надається належна підтримка дитячо-юнацьким спортивному школам - оновлюється матеріально-технічна база закладів. Також за підтримки міської влади проводяться змагання з різних видів спорту.

Сьогодні на території каскаду фонтанів «Райдуга» розгорнувся баскетбольний майданчик. Тут пройшов всеукраїнський турнір з баскетболу 3x3 - БК «Запоріжжя» -ZOG Streetball CUP. Турнір є відбірковим етапом чемпіонату України.

Організовано змагання - БК «Запоріжжя» і ТК «ЗапорожОілГрупп» за підтримки Запорізької міської ради, Федерації баскетболу України, Федерації баскетболу Запорізької області та обласної організації ФСТ «Спартак».

У турнірі взяли участь близько 50 команд. Змагання проходили за трьома категоріями - чоловіки (старше за 18 років), юніори (до 18 років) і жінки. Після урочистого відкриття учасники змагань активно включилися у гру.

- Дуже приємно в черговий раз спостерігати, як динамічно розвивається спорт у місті, зокрема баскетбол. У Запоріжжі багато спортивних молодих людей. Сьогодні ми задаємо темп всій Україні з багатьох видів спорту. Запорожці стають призерами і переможцями спортивних змагань. Крім того важливим є взаємодія міської влади, Федерації баскетболу, баскетбольної громадськості. Перед цим турніром був придбаний спеціальний майданчик, що дозволяє проводити змагання на більш якісному рівні, - підкреслив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Також пройшли конкурси зі слем-данків і триочкових кидків.

Кращі гравці відзначені нагородами - кубками, медалями. Загальний призовий фонд турніру склав 16500 грн.