У Запоріжжі відкрили Покровський ярмарок - без офіціозу, яскраво і весело

06.10.2018 09:25

Покровський ярмарок вперше відкрили не представники влади, а артисти в національному та козацькому вбранні. В цьому році в Запоріжжі на відкритті ярмарку вирішили відмовитися від офіційних виступів, адже Покровський ярмарок свято городян, а не органів влади. Вже багато років це одне з найулюбленіших запоріжцями масових заходів. Сюди приходять сім'ями представники різних поколінь. Приходять для того, щоб відпочити, отримати заряд бадьорості, гарного настрою, а не послухати офіційні промови і доповіді про успіхи. Тому менше пафосу, більше свята. Саме так в цьому році пройде головний запорізький ярмарок.

Сьогодні в Запоріжжі стартували святкові заходи, присвячені Дню міста-2018. Традиційно початком святкування стало театралізоване відкриття Покровського ярмарку, яке відбулося на Набережній магістралі. Тут зібралися сотні людей - представники влади, громадських організацій, трудових колективів, запоріжці і гості міста. В цьому році було прийнято рішення замість офіціозу розширити театралізовану програму, залучити до участі в ній відразу кілька відомих запорізьких творчих колективів.

Зі сцени городян і гостей міста вітали ведучі в українському національному вбранні. Особливий колорит свята додали запорізькі козаки. Городяни побачили яскраві хореографічні номери у виконанні відомого запорізького ансамблю «Оксамит». Учасниками театралізованого відкриття Покровського ярмарку-2018 також стали артисти Муніципального театру танцю і театру «Ві». Старт запорізького ярмарку дав постріл з козацької гармати.

Городяни відзначили, що відкриття Покровського ярмарку залишило прекрасне враження. Його з повним правом можна назвати не лише чудовим початком ярмарку, а й відмінним стартом для святкування Дня міста Запоріжжя.

Основні ж заходи до Дня міста-2018 заплановані на 14 жовтня. До того ж в цей день Запоріжжя святкуватиме 75-ту річницю визволення від нацистських загарбників, День захисника України. Там знайдеться місце не лише для мітингів, святкового концерту, а й для офіціозу. З нагородженням і офіційними привітаннями.

З фотозвітом про театралізоване відкритті Покровського ярмарку-2018 можна буде пізніше ознайомитися на нашому сайті.