Покровський ярмарок вже відвідали тисячі запоріжців і гостей міста

06.10.2018 09:40

Покровський ярмарок у самому розпалі. Його вже відвідали тисячі людей. І це не дивно, адже перші відвідувачі прийшли на ярмарок задовго до його урочистого відкриття. Всього організатори очікують на ярмарку понад сто тисяч запоріжців і гостей міста. Покровський ярмарок-2018 розтягнувся на кілька кілометрів уздовж Набережної магістралі. Серед його учасників представники районів Запоріжжя і області, гості з інших регіонів України. Кожен може знайти тут розваги на свій смак, побачити виступи творчих колективів, перекусити або просто придбати сільськогосподарську продукцію та продовольчі товари дешевше, ніж на запорізьких ринках.

У Покровському ярмарку-2018 беруть участь в основному райони міста і області, в тому числі товаровиробники, сільськогосподарські підприємства і так далі. Всього понад дві тисячі учасників. Це Мелітопольський і Бердянський м'ясокомбінати, Мелітопольська і Бердянська трикотажні фабрики, об'єднання «Запоріжліс», ТОВ «Атлантида», ТОВ «ПЖК-Запоріжжя», торгова марка «Козацька ферма» і багато інших. Свою техніку на ярмарку традиційно представляє ГУ ДСНС України в Запорізькій області.

Сільськогосподарські товаровиробники привезли свою продукцію більш ніж на 160 автомобілях. Вони планують реалізувати понад 250 тонн продукції. Це 4,5 тонни м'яса та м'ясних продуктів, більше 3,5 тонн молока та молочної продукції, п'ятдесят тисяч яєць, 2,7 тонни риби і рибної продукції, 87 тонн овочів і фруктів, тринадцять тонн круп, майже 40 тонн кукурудзи і соняшника, 11 тонн борошна, п'ять тонн меду, більше восьми тонн соняшникової олії. Можна придбати тут і саджанці, плоди шипшини, калини, айви, волоські горіхи.

На Покровському ярмарку також можна спробувати різні страви, в тому числі й української національної кухні. Учасники ярмарку підготували і різноманітну культурну програму за участю ансамблів художньої самодіяльності, творчих колективів і виконавців.

На каскаді фонтанів «Райдуга» проходить виставка робіт народних майстрів. Свої роботи тут представили сотні народних умільців з різних регіонів України. Є можливість взяти участь у численних майстер-класах, які проводитимуть народні майстри.

На каскаді фонтанів «Райдуга» також відкрився «Фестиваль вуличної їжі», в якому беруть участь кілька десятків рестораторів, які представляють різні національні кухні. Відзначимо, фестиваль продовжить свою роботу і 7 жовтня. Також відвідувачів завтра будуть безкоштовно пригощати козацьким кулішем.

Як і в попередні роки, увагу відвідувачів привертає виставка квітів на каскаді фонтанів «Райдуга», створена руками робітників КРСП «Зеленбуд». Для виготовлення квіткових композицій в цьому році використано понад 18 тисяч квітів. Серед «родзинок» виставки замок, дракон і казкові герої з квітів. Багато запоріжців не лише милуються квітами, а й фотографуються на тлі квіткових композицій.

З фотозвітом про проведення ярмарку можна буде пізніше ознайомитися на нашому сайті.