Запорізький спортсмен встановив Національний рекорд України

06.10.2018 13:29

Під час Покровскього ярмарку, з якого традиційно починається святкування Дня міста, запоріжці не лише розважаються, але й встановлюють рекорди.

Національний рекорд України в номінації «Найтриваліший час безперервного жонглювання всліпу гирею вагою 34 кг із подвійним обертом» встановив запорізький спортсмен Владислав Яровий.

Запорізький козак жонглював із зав’язаними очима гирею протягом 1 хвилини 14 секунд. За цей час він всліпу підіймав гирю вагою у 34 кг із подвійним обертом 40 раз. Рекорд встановлений з другої спроби з трьох можливих. Наразі це найдовший час жонглювання таким засобом гирею вагою в 34 кілограми. Попередній рекорд становив 17 раз за 24 секунди. 

Встановлення рекорду Владиславом Яровим зафіксували за усіма правилами представники Книги Рекордів України.

Таким чином скарбниця досягнень Покровського ярмарку поповнилася ще одним рекордом. Цього разу – спортивним.

Нагадаємо, що «Покровський ярмарок-2018» стартував сьогодні о 9 ранку. Вздовж Набережної магістралі простягнулися експозиції учасників ярмарку, представників сільгоспгосподарств з Запорізької області та інших регіонів України.

На ярмарку виступають творчі колективи Запоріжжя, працює Містечко народних майстрів, дитяча локація, унікальна виставка квітів. На майданчику біля каскадів фонтанів проходить Фестиваль вуличної їжі «Пікнік на «Райдузі».