У Запоріжжі школи естетичного виховання стають більш привабливими та комфортними для учнів

08.10.2018 11:15

Цього року в обласному центрі реалізується проект «Дорога в школу», яким передбачено привести в порядок зовнішній вигляд шкіл естетичного виховання – підходи, прилеглі території. У чотирьох школах відповідні роботи вже виконані.

Міська влада приділяє окрему увагу напрямку позашкільної освіти, щоб діти мали змогу займатися улюбленою справою, розвиваючи свої таланти в комфортних умовах. У місті функціонують 13 шкіл естетичного виховання, які відвідують понад 6 тисяч хлопчиків і дівчаток.

На сьогодні в цих установах реалізується проект «Дорога в школу». Хід виконання робіт під час виїзної наради проконтролював заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

- За останні три роки в школах естетичного виховання відбулися істотні перетворення. В установах, яким довгі роки не приділялося уваги, виконуються капітальні ремонти, оновлюються музичні інструменти. Не менш важливим завданням є привести їх у належний естетичний стан, щоб були комфортні підходи до шкіл, викладені плиткою, освітлення, лавочки, урни, відповідні вивіски, доглянуті фасади будівель,  упорядкована територія. На сьогодні чотири установи вже зовні змінилися, інші на черзі. Проект буде реалізований до кінця року. Але на цьому міська влада не зупиняється. Це тільки перший етап благоустрою. У наступному році також будуть продовжені заходи, спрямовані на розвиток шкіл естетичного виховання, - зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Наразі вже оновлені з вимощеними плиткою доріжками, новим освітленням, лавочками, велопарковками - музична школа №1 (Олександрівський район), музична школа №2 (Вознесенівський район), музична школа №3 (Дніпровський район), музична школа №8 (Комунарський район). Зараз в рамках проекту «Дорога в школу» роботи виконуються в дитячій школі мистецтв №1.