Товарообіг Покровського ярмарку склав більше 9 мільйонів гривень

08.10.2018 12:10

За багаторічною традицією перед Днем міста у Запоріжжі проходить Покровський ярмарок. Розважальні програми, концерти, конкурси та різноманітність товарів, в тому числі, продукти від місцевих товаровиробників та сільськогосподарських підприємств та багато іншого було на ярмарку, який пройшов у минулу суботу, 6 жовтня.

У ярмарку взяли участь понад 2 тис. представників з різних міст України.

Серед учасників всі райони міста та області (7 районів міста Запоріжжя, міста Бердянськ, Енергодар, Мелітополь, Токмак, та 18 районних державних адміністрацій Запорізької області, 11 об’єднаних територіальних громад Запорізької області), підприємства кооперації, торговельні підприємства міста, в тому числі підприємства-товаровиробники: Мелітопольський, Бердянський м'ясокомбінати, Бердянське, Запорізьке, Кам’янсько-Дніпровське, Мелітопольське та Пологівське лісомисливські господарства, ПрАТ «Новомиколаївський молокозавод» та багато інших.

Також були представлені виставки автомобілів, експозиція сучасної техніки головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області.

Товарообіг ярмарку склав 9, 073 млн. грн., що в 1,13 рази більше, ніж в попередньому році.

Покровський ярмарок відвідали близько 120 тисяч жителів та гостей міста.

За даними департаменту надання адміністративних послуг та розвитку підприємництва міської ради, ціни на сільськогосподарську продукцію на ярмарку були нижчими за ринкові на 5-15%: на свинину на 12%, на курей, гусей та індичок – на 4-28%, на окремі види риби (судак, короп, лящ, – на 15-25%, товстолоб – на 70%, на квасолю – на 17%, на овочі (капуста, картопля, буряк, помідори, часник, перець, баклажани) – від 10 до 20%, на печериці – на 6%, на яблука – на 13%, на виноград – на 13%, на масло тваринне – на 25%, на сметану – на 65%, ядро грецьких горіхів – 20-33%, на мед – 11%.

Під час ярмарку було встановлено 2 рекорди – кулінарний та спортивний. Обидва були зафіксовані представником Національного Реєстру рекордів України.