До Запоріжжя прибув Надзвичайний та Повноважний Посол Швеції в Україні

07.08.2017 14:30

Сьогодні в міськвиконкомі пройшов офіційний прийом Надзвичайного і Повноважного Посла Швеції в Україні пана Мартіна Хагстрьома, який провів міський голова Володимир Буряк.

Це перший візит Надзвичайного та Повноважного Посла Швеції в Запоріжжі. Пан Мартін Хагстрьом прибув, щоб познайомитися з сьогоденням і історією нашого міста.

Міський голова Володимир Буряк зазначив, що сьогодні Запоріжжя продовжує розвиватися. Це стало можливим завдяки триваючому процесу децентралізації, в першу чергу бюджетної.

- Реформа децентралізації йде. В результаті ми отримали можливість вирішувати багато проблем на місці, не звертаючись за грошима до Києва. Бюджет розвитку збільшився, хоча, звичайно, хотілося б більшого. Отримані кошти в цьому році ми направляємо на ремонт доріг, житлового фонду, будівництво семи спортивних міні-стадіонів на базі шкіл та інші проекти, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова також розповів про плани будівництва сучасного пасажирського терміналу в Міжнародному аеропорту «Запоріжжя», програму «Запорізький трамвай».

За словами Мартіна Хьогстрема, Швеція активно підтримує реалізацію в Україні різних проектів в сфері децентралізації, енергозбереження та енергоефективних технологій. Представники шведського бізнесу також висловлюють зацікавленість у співпраці з Україною.

Як зазначив міський голова Володимир Буряк, Запоріжжя відкрите для співпраці, міська влада зі свого боку готова надати все необхідне сприяння, передбачене законодавством.

Мартін Хагстрьом висловив упевненість, що це не останній його візит в Запоріжжі.