У Запоріжжі для голів ОСББ провели семінар щодо складання адмінпротоколів

09.10.2018 11:30

Відтепер за порушення Правил благоустрою м. Запоріжжя уповноважені представники ОСББ мають змогу складати на порушників адміністративні протоколи. Для того, щоб роз’яснити, коли і як представники ОСББ можуть скористатись цим правом, фахівці департаменту правового забезпечення Запорізької міської ради проводять серію семінарів. Один із них відбувся сьогодні для голів ОСББ Олександрівського району.

Як зазначив директор департаменту правового забезпечення Валерій Зломинога, залучення активних громадян до боротьби з порушниками правил благоустрою практикують в багатьох містах України, і метод є дієвим.

– Для Запоріжжя це нововведення, яке залучає активних громадян до боротьби зі стихійними звалищами, несанкціонованою торгівлею та іншими порушеннями Правил благоустрою міста. Виконавчий комітет Запорізької міської ради надає повноваження окремим посадовим особам ОСББ право складати протоколи на громадян, які порушують благоустрій міста. Таким чином мешканці самі будуть слідкувати за порядком на своїй території, фіксувати порушення та передавати їх на розгляд адміністративної комісії,– зазначив Валерій Зломинога.

Під час семінару головам ОСББ розповіли про те, що саме вважається порушеннями Правил благоустрою м. Запоріжжя, як правильно складати протоколи, та що робити у разі, якщо правопорушники відмовляються повідомити інформацію про себе.

Крім того, на зустрічі був присутній представник сектору превенції Олександрівського відділення Національної поліціїї, який розповів про співпрацю з дільничними інспекторами. Подібні семінари проведуть для голів ОСББ усіх районів Запоріжжя.