Володимир Буряк і Почесні громадяни Запоріжжя обговорили плани розвитку міста

09.10.2018 12:28

Сьогодні в міськвиконкомі відбулася зустріч міського голови Володимира Буряка з Почесними громадянами Запоріжжя. Подібні заходи стали вже традиційними і проводяться напередодні Дня міста. Головною темою обговорення стали результати реалізації міських програм, плани розвитку міста. Почесні громадяни змогли озвучити важливі, на їхню думку, питання, які потребують вирішення.

У заході взяли участь Олег Бурбовський, Володимир Грищенко, Олександр Гапон, Дмитро Ільїнков, Євген Карташов, Віктор Короленко, Раїса Козак, Олександр Никоненко та інші. Серед запрошених видатний гандбольний тренер Леонід Ратнер, поет Григорій Лютий, відома спортсменка Любов Черепаха-Волкова. Рішення про присвоєння їм звання «Почесний громадянин» Запоріжжя було прийняте на сесії міської ради в серпні поточного року.

- Приємно зустрітися сьогодні з вами. Людьми, кожен з яких у своїй сфері зробив багато для міста. Ви багато віддали і продовжуєте віддавати рідному місту. Головне, що Запоріжжя розвивається, хоча попереду ще багато роботи, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова Володимир Буряк зупинився на результатах роботи з розвитку Міжнародного аеропорту «Запоріжжя», будівництва пасажирського терміналу, оновлення парку запорізьких трамваїв, закупівлі автобусів великої місткості, реалізації програми «Безпечне місто». Обговорювалися і проблемні питання місцевих бюджетів - фінансування пільгового проїзду, недофінансування освітньої та медичної субвенцій, фінансування профтехосвіти.

Міський голова зазначив, що пріоритетами міського бюджету сьогодні є соціальний захист населення, фінансування інших захищених статей (освіти, охорони здоров'я). Але при цьому в місті не забувають і про розвиток. Вкладаються кошти в ремонт житлового фонду, доріг, благоустрій парків і скверів і так далі.

- Хочу сказати, що в Запоріжжі збережені всі програми соціального захисту, спрямовані на підтримку ветеранів. Пропозиції ветеранів враховуються, фінансуються в рамках міських програм. Зокрема хочу подякувати за те, що завдяки рішенню Володимира Буряка в цьому році на високому рівні ми відзначаємо 75-у річницю визволення міста від нацистських загарбників, - заявив Віктор Короленко.

Валентина Харлова, роботи якої відомі в усьому світі, вручила міському голові вишитий рушник, подякувала за увагу до проблем ветеранів.

Міський голова Володимир Буряк запросив Почесних громадян на святкові заходи, які заплановані в Запоріжжі на 14 жовтня. Серед них покладання квітів на Алеї Бойової Слави, присвячене Дню захисника України і 75-й річниці визволення міста від нацистів. На каскаді фонтанів «Райдуга» відбудеться урочисте відкриття святкування Дня міста та концертна програма.

Міський голова прокоментував зустріч з Почесними громадянами на своїй публічній сторінці у соціальній мережі "Фейсбук"