У Запоріжжі «дають джазу» юні та талановиті музиканти

09.10.2018 14:36

Більше 80 юних та талановитих джазменів виступлять в Запоріжжі. Протягом двох днів в ПК «Орбіта» відбуватиметься Перший всеукраїнський дитячо-юнацький джазовий фестиваль-конкурс «Jazz ZP». Сьогодні стартували конкурсні виступи учасників.

Справжнє свято музики і вокалу панує в ці дні в ПК «Орбіта». Зі сцени лунають джазові мелодії і вокал, створючи незабутній настрій. Вперше в Запоріжжі проходить всеукраїнський дитячо-юнацький джазовий фестиваль «Jazz ZP». Його учасниками стали 80 юних дарувань з різних куточків України, в тому числі Запоріжжя та області, Києва, Дніпра, Херсона та інших міст. Організаторами виступають «Муніципальний театр танцю», департамент культури і туризму міської ради.  Проводиться захід  у рамках конкурсу соціальных проектів «Ми - це місто».

- Фестиваль-конкурс обіцяє бути цікавим. Проводиться в два етапи. Перший був відбірковий, за підсумками якого відібрані найталановитіші учасники. Чекаємо від них хороших і яскравих виступів. Головні цілі заходу - підтримка юних обдарувань, талановитої молоді, популяризація джазу і музичного мистецтва, - розповів головний диригент театру танцю, член журі фестивалю-конкурсу, представник оргкомітету Валерій Авдієвський.

Вік учасників від 7 до 25 років. Оцінювати виступи будуть за сімома основними критеріями. Переможців визначать у кількох номінаціях.

- Моя оцінка буде одразу плюс 5 балів кожному учаснику фестивалю. Кожен з них займається музикою - це дає шанс стати справжньою, великою та освіченою особистістю. Решта балів будуть за володіння інструментом, джазовою стилістикою, вміння грати в ансамблі і по ряду інших критеріїв. Мета головна - зібрати хлопців та дівчат, які здатні, готові вийти на сцену і поділиться своїм вміннями, досягненнями в творчому пориві. І сподіваємося, що вони не залишать заняття музикою, - зазначив композитор, заслужений діяч мистецтв України, член журі Дмитро Савенко.

В рамках заходу відбудуться майстер-класи.

Фестиваль-конкурс проходить 9 і 10 жовтня в ПК «Орбіта». У перший день з 10:00 до 18:00, у другій - з 10:00 до 12:00. Завтра ж о 16:00 відбудеться великий гала-концерт.