Запорізькі ветерани приймають вітання від міської влади

10.10.2018 11:55

Запорожці шанують подвиг ветеранів, які визволяли рідне місто і країну від нацистських загарбників. Напередодні Дня визволення міста в обласному центрі проводяться пам'ятні мітинги, зустрічі з ветеранами.

Сьогодні заступник міського голови Анатолій Пустоваров відвідав госпітальне відділення міської клінічної лікарні №2 та зустрівся з ветеранами - підопічними геріатричного стаціонару, який є структурним підрозділом міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

Теплі слова привітань сказали директор департаменту охорони здоров'я міської ради Вікторія Ушакова, голова міської ради ветеранів України Віктор Короленко, голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Шевченківському району Федір Маєр.

– Традиційно, напередодні Дня визволення Запоріжжя, а також Дня пам’яті та примирення, ми вітаємо наших героїв, які здійснювали подвиги в роки війни - це наші діди і прадіди, які визволяли Запоріжжя, які його потім відбудовували і розвивали. Міська влада не лише вітає ветеранів, а й робить все можливе для того, щоб забезпечити їм якісну медичну допомогу та змістовне дозвілля. Тому з бюджету міста виділяються кошти на ремонт та обладнання як госпітального відділення, де лікуються ветерани, так і для розвитку геріатричного стаціонару, де наші поважні мешканці спілкуються та відпочивають, – зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Для госпітального відділення було придбано постільну білизну та конвекторні обігрівачі у палати. Також протягом 2017-2018 років в КУ «Міська лікарня №2», де знаходиться госпітальне відділення, проведено капітальний ремонт хірургічного та хірургічно-гнійного відділень, виконано заміну вікон та придбано 2 апарати штучної вентиляції легенів, медичні меблі. З початку 2018 року у госпітальному відділенні проліковано 584 запоріжця, з них 41 - інваліди Другої світової війни, 235 учасників бойових дій, 82 учасники Другої світової війни та 226 осіб з прирівняних категорій.

В геріатричному стаціонарі , який є структурним підрозділом Запорізького міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), з початку року проведено 13 заїздів із 17 запланованих, під час яких відпочили та оздоровилися 420 осіб похилого віку.