Шляхопровід на проспекті Металургів зміцнять за рахунок встановлення паль

10.10.2018 13:06

Триває реконструкція шляхопроводу на проспекті Металургів, що з'єднує Заводський район з центром міста. На даний момент вже виконано основний обсяг робіт на пішохідному мосту. Підрядники приступили до асфальтування. При цьому строки виконання реконструкції дещо затягнулися. Для того щоб з'ясувати причини затягування термінів реконструкції, визначити остаточні терміни завершення робіт міський голова Володимир Буряк провів сьогодні виїзну нараду.

В ході виїзної наради підрядники, представники комунального підприємства «Управління капітального будівництва» доповіли про хід виконання робіт, існуючі проблемні питання та шляхи їх вирішення.

Відзначимо, реконструкція стосується як розташованого тут пішохідного моста, так і безпосередньо шляхопроводу, по якому курсує транспорт.

Реконструкція пішохідного моста стартувала на початку липня. Підрядник виконав демонтажні роботи, усунув дефекти і руйнування залізобетонної конструкції, забетонував основу під укладання асфальту. Сьогодні робітники приступили до укладання асфальту на пішохідному мосту.

- По пішохідному мосту питань немає. Протягом двох тижнів роботи завершаться, і ми відкриємо міст для пішоходів. Встановимо і тимчасові огорожі, щоб автомобілі на нього не заїжджали, - зазначив Володимир Буряк.

Ситуація з автодорожньою частиною шляхопроводу складніша. Після початку робіт з'ясувалося, що стан шляхопроводу гірший, ніж очікувалося. Це пов'язано з тим, що шляхопровід стоїть на так званому «пливуні».

- Фактично ґрунту під шляхопроводом немає. Є пливун. Для того, щоб вирішити цю проблему, необхідно встановити близько вісімдесяти буронабивних паль, забезпечивши шляхопроводу необхідну стійкість. Це потрібно робити, щоб більше не повертатися до питання, - сказав Володимир Буряк.

Відзначимо, реконструкція шляхопроводу на проспекті Металургів - один з елементів реалізації програми розвитку міської інфраструктури. В рамках цієї програми велика увага приділяється важливим дорожнім розв'язкам з великою кількістю транспорту. Серед них шляхопровід на проспекті Металургів, шляхопровід на вулиці Калібровій, вулиця Земського лікаря Лукашевича, Набережна магістраль.

По проспекту Металургів щодня рухається багато транспорту. Це не тільки автомобілі, але і громадський транспорт - автобуси, тролейбуси. Розташована тут ділянка шляхопроводу, під якою проходить залізниця, знаходилася в незадовільному технічному стані. Необхідно було виконати її реконструкцію, щоб забезпечити можливість безпечної експлуатації.

- Сьогодні доручив опрацювати два варіанти виконання робіт по встановленню буронабивних паль. Один - з перекриттям руху, другий - без. У першому випадку вартість робіт буде дешевшою, однак при цьому ми створимо незручності для городян. Частина Заводського району буде фактично відрізана від центру міста, - заявив Володимир Буряк.

Міський голова підкреслив, що з урахуванням встановлення паль поки рано говорити про терміни завершення робіт. Однак головне виконати роботи якісно, запобігти руйнуванню шляхопроводу, забезпечити безпеку городян.

При реконструкції шляхопроводу також передбачені усунення дефектів і руйнувань обелісків моста, заміна асфальтобетонного покриття проїжджої частини і, перебудову тролейбусної контактної мережі, заміна світильників вуличного освітлення, усунення дефектів і руйнувань залізобетонних конструкцій тунелю і так далі. Виконання робіт дозволить забезпечити безпечний проїзд транспорту на цій ділянці, а це, перш за все, безпека людей.