У Запоріжжі вшанували пам’ять загиблих захисників України

10.10.2018 13:50

Сьогодні на Алеї захисників України у парку Металургів відбулись мітинг та покладання квітів. Захід присвячений Дню захисника України. У ньому взяли участь міський голова Володимир Буряк, представники обласної влади, військовослужбовці, молодь, представники громадськості, рідні та близькі загиблих українських воїнів.

Державне свято День захисника України відзначається щорічно 14 жовтня. На честь святкової дати у Запоріжжі пройшов мітинг та покладання квітів. У своєму зверненні до присутніх міський голова Володимир Буряк наголосив – День захисника України має особливе значення для міста, і дуже символічно, що це свято співпадає з річницею визволення міста від нациських загарбників.

-Сьогодні ми дійсно зібралися з вами напередодні великого свята захисника нашої України. Ми можемо пишатися тим, що наші хлопці та дівчата зробили все, щоб ми з вами мирно працювали, творили, створювали плани на майбутнє. Сьогодні це свято співпадає з 75-ю річницею визволення Запоріжжя. Тоді місто визволили від нацистських загарбників. І сьогодні наші хлопці та дівчата відстоюють наше мирне життя. Я хотів би низько вклонитися їм та їхнім батькам за те, що вони виховали таких дітей, - сказал міський голова Володимир Буряк.

Пам’ять загиблих захисників України різних часів присутні вшанували хвилиною мовчання. На честь героїв прозвучав військовий салют. Учасники мітингу поклали квіти до пам’ятного знаку на Алеї захисників України.