Міська влада піклуєтся про те, щоб всі діти були охоплені увагою та необхідною підтримкою

10.10.2018 17:54

У виконкомі міської ради відбулася урочиста зустріч, на якій привітали дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з отриманням першого важливого документа в їх житті - паспорта громадянина України. Їм були сказані напутні слова і вручені пам'ятні подарунки від міської влади.

У Запоріжжі склалася добра традиція - протягом ось вже 22 років у виконкомі міської ради вітають дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з отриманням паспорта громадянина України. Підтримка і увага цим дітям особливо важливі. В ході таких зустрічей міська влада висловлює їм теплі слова побажань. Також кожен отримує пам'ятний подарунок - годинник з гравіюванням «Хай щастить!»

Сьогодні в урочистій обстановці вшановували 63 підлітків-сиріт. З важливою подією їх привітав заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

- Цим дітям складніше, їм довелося зіткнутися з непростими обставинами. Проте зараз їх виховують у прийомних сім'ях, також є опікуни, які не побоялися взяти дітей до своїх родин. Діти ростуть у любові і турботі, і це важливо. Хлопці та дівчата отримали перші важливі документи в їх житті - паспорти. Чужих дітей не буває, тому важливо їх підтримати і зробити все можливе, щоб ніхто не був забутий або залишений наодинці зі своїми проблемами, а в майбутньому всі змогли знайти себе в житті і створити міцні сім'ї. Хочеться побажати дітям щастя і гарної вдачі. Разом з тим у місті працює багато програм, покликаних підтримати дану категорію дітей. Вручаємо квартири, відбудовуємо соціальні гуртожитки для тих, кому виповнилося 18 років. Отримують необхідну допомогу і першокласники, випускники, заохочуються сімейні форми виховання, - зазначив Анатолій Пустоваров.

Годинники з написом «Хай щастить!» стали знаковими для багатьох хлопців та дівчат, які отримували такий пам'ятний подарунок у минулі роки. Кажуть, що вони стали для них символом відліку дорослого життя, і нагадуванням про те, що час не можна витрачати даремно. Треба розвиватися і робити хороші справи.

- Дітям, яких запросили на сьогоднішню зустріч, 14, 15 і 16 років. Так вийшло, що з цього року паспорти громадянина України - ID картки - вручають з 14 років, але є й ті, хто не встигли потрапити в ці вікові рамки. На цей перехід знадобиться два роки. А вже з 2020 року паспорти отримуватимуть тільки 14-літні. Завдяки міській програмі соціального захисту дітей та розвитку сімейних форм виховання ми охоплюємо увагою всіх, - розповіла начальник служби (управління) у справах дітей міської ради Наталія Сиворакша.

Сьогоднішня зустріч проходить напередодні Дня міста. Наступну планується провести перед святом Святого Миколая. Всього цього року будуть охоплені цією програмою 180 дітей з числа сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.