На греблі «Дніпрогесу» регулюватимуть рух. Від поліції вимагають обмежити в'їзд транзитного транспорту в місто

10.10.2018 18:10

Міський голова Володимир Буряк провів нараду за участю представників «Дніпрогесу», патрульної поліції, міських служб. В ході наради представники патрульної поліції пообіцяли забезпечити регулювання руху транспорту на греблі.

З 28 вересня розпочато ремонт автопереїзду через греблю. Роботу виконує «Дніпрогес». Проводиться заміна деформаційних швів. Для цього перекривається одна зі смуг руху. За час виконання робіт періодично виникали затори транспорту. Однак особливо гостро проблему запоріжці відчули сьогодні. Через аварію на автопереїзді і перекриту смугу городяни змушені були стояти в пробках.

Міський голова Володимир Буряк доручив призупинити ремонтні роботи до того моменту, поки не буде забезпечена можливість безперебійного руху транспорту. Для того, щоб обговорити шляхи вирішення проблеми, міський голова зібрав нараду за участю представників «Дніпрогесу» і патрульної поліції.

- Що потрібно патрульній поліції, щоб забезпечити регулювання руху? Який документ? Є рішення виконкому, в якому все прописано, але воно не виконується. Запоріжці повинні мати можливість дістатися на роботу і додому, а не стояти в пробках, - зазначив Володимир Буряк.

Представники патрульної поліції повідомили, що регулювання руху в години пік будуть забезпечувати два патруля. Міський голова також поставив завдання забезпечити чергування спецтехніки, яка зможе оперативно евакуювати транспорт, який зламався або потрапив в аварію.

- Все чітко прописано. З 6:00 до 8:00 і з 16:00 до 18:00 до Запоріжжя заборонений в'їзд великовантажного транзитного транспорту, на період ремонту. Поліція повинна просто забезпечити виконання цієї норми. Питань немає? Немає, - заявив Володимир Буряк.

Ремонт на греблі був тимчасово припинений на вимогу Володимира Буряка. Однак повністю зупинити реконструкцію зараз неможливо. З цим погодилися учасники наради. У п'ятницю повинен завершитися черговий етап робіт.

- Розгляньте можливість мінімізувати виконання робіт в годину пік. У той же час всі спірні питання повинні бути врегульовані, підписаний протокол з конкретними завданнями для патрульної поліції, виконавців робіт. У тому числі і щодо забезпечення регулювання руху. Якщо це не буде зроблено, то я просто не дам дозволу на початок нового етапу реконструкції, який запланований на понеділок, - підкреслив Володимир Буряк.