У Запоріжжі діти-сироти отримали квартири

11.10.2018 09:15

Міський голова Володимир Буряк вручив ордери на квартири трьом дітям-сиротам. У 2018 році Запоріжжя вперше долучилося до реалізації державної програми придбання житла для дітей-сиріт. Всього цього року у місті було придбано п’ять квартир.

Для купівлі квартир дітям-сиротам було виділено понад 1,7 млн грн. За ці кошти придбали одну двокімнатну та чотири однокімнатні квартири. Міський голова Володимир Буряк вручив ордери на три однокімнатні квартири дітям-сиротам. Раніше двоє представників даної категорії отримали двокімнатну квартиру. По одній квартирі проходить оформлення документів.

Відзначимо, діти-сироти мають право на отримання житла згідно з законодавством. Однак досить довго у Запоріжжі не було такої можливості через відсутність необхідних державних субвенцій. Цього року ситуація почала змінюватися. Квартири придбали для шести представників даної категорії у віці від 18 до 23 років.

Міський голова привітав дітей-сиріт з отриманням житла, побажав подальших успіхів у житті. Серед них двоє дівчат та один хлопець. Кожен з них вже працює, будуючи своє життя. Вони у свою чергу поділилися з міським головою власними планами на найближчий час.

- Отримання власного житла це подія для будь-кого. Впевнений, що це вам допоможе у подальшому житті. Це сприятиме реалізації ваших життєвих планів, зменшить ваші витрати, адже не буде необхідності орендувати житло, - зазначив Володимир Буряк.

Відзначимо, квартири були придбані у Дніпровському та Хортицькому районах. Договори на придбання житла оформлені нотаріально. З метою захисту майнових прав дітей-сиріт та попередження незаконного продажу квартир нотаріусом накладено арешт на 10 років на відчуження майна, після чого квартири перейдуть у власність дітей-сиріт шляхом приватизації.

Нагадаємо, цього року у Запоріжжі також було створено комплекс дитячих будинків сімейного типу, який розташований у Хортицькому районі. Там проживають чотири дитячі будинки сімейного типу. Також у Шевченківському районі міста продовжується будівництво ще одного такого дитячого будинку.