У Запоріжжі демонтували незаконну рекламну конструкцію

11.10.2018 13:20

У Запоріжжі ведеться пильний контроль за дотриманням правил благоустрою міста. Незаконно розміщені об'єкти, рекламні конструкції, які псують зовнішній вигляд міста та спричиняють незручності громадянам або транспорту, демонтують. Одну із таких рекламних конструкції навпроти автовокзалу (АС-1) демонтували фахівці КП «Запорізьке міське інвестиційне агенство».

Рекламна конструкція встановлена на даху приватної нежилої будівлі. Як розповів завідувач сектором по організації роботи з документами дозвільного характеру департаменту комунальної власності та приватизації міської ради, Андрій Кучера, даний об’єкт був встановлений без жодних дозвільних документів, а його зміст не відповідав етичним нормам. До того ж, згідно законодавства, кожен рекламний засіб повинен мати дозвільне маркування, за яким визначають власника, а на цій конструкції він відсутній.

– На споруді, яка розташована біля автовокзалу, встановлено дахову рекламну конструкцію, яка розміщена без дозволу, попередньої експертизи, яку виконують спеціалізовані організації. Також не виконані попередні розрахунки вітрових та інших навантажень на місце розташування конструкції, а тому вона несе загрозу здоров’ю та життю перехожих. Оскільки нам не вдалося встановити власника споруди, було прийняте рішення її демонтувати, – розповів Андрій Кучера.

Також були демонтовані фасадні конструкції, встановлені на огорожі території. Вони встановлені з порушенням діючого Порядку розміщення зовнішньої реклами. Роботи з демонтажу незаконно розміщених рекламних конструкцій тривають.