У Запоріжжі проходить акція, покликана зберегти здоров'я жінок

11.10.2018 15:20

Напередодні Всесвітнього дня боротьби з раком молочної залози в Запоріжжі пройшла акція, спрямована на те, щоб жінки більше приділяли уваги своєму здоров'ю і своєчасно обстежувалися. Сьогодні волонтери Запорізької міської громадської організації «Переможемо рак» роздавали інформаційні буклети на ринках міста.

Щорічно від раку молочної залози помирає тисячі людей. Згідно зі статистикою ця недуга займає перше місце серед злоякісних захворювань серед жінок. Найчастіше через пізнє виявлення стає вже неможливим належне лікування. Всесвітній день боротьби з раком молочної залози, який відзначається щорічно 15 жовтня, покликаний звернути увагу на цю проблему.

У переддень цієї дати Запорізької міською громадською організацією «Переможемо рак» організована акція, в ході якої волонтери роздавали жінкам інформаційні буклети і розповідали про необхідність своєчасних обстежень.

- Почали безпрецедентну масштабну акцію з інформованості населення, переважно жінок, про своєчасну діагностику онкологічних захворювань. Наше місто стоїть на третьому місці за кількістю захворюваності. Населення почасти поводиться індиферентно, недбало ставиться до діагностики і не піклується про своє здоров'я. Акція покликана звернути увагу кожного на цю проблему. Проходить вона по місту одночасно на чотирьох найбільших ринках. Всього буде роздано 5 тисяч буклетів. У Запоріжжі проводиться велика робота з діагностики та профілактики онкозахворювань, - розповіла президент запорізької міської громадської організації «Переможемо рак», депутат міської ради Зінаїда Гальчинська.

На жаль, дійсно не всі жінки позитивно реагують на спроби волонтерів попередити їх про небезпеку захворювання на рак молочної залози, відмовляючись слухати і брати інформаційні буклети. Що ще раз підтверджує високу статистику захворюваності.