Запорізьких ветеранів привітали з 75-ю річницею визволення міста

11.10.2018 14:03

Запоріжці продовжують відзначати 75-у річницю визволення Запоріжжя від нацистських загарбників. Урочисті заходи проходять у всіх районах міста. Зокрема сьогодні у ПК «Металургів» відбувся урочистий захід, організований міською організацією ветеранів. У ньому взяв участь міський голова Володимир Буряк, який привітав ветеранів зі святом.

На святковий захід, присвячений Дню визволення міста, запросили ветеранів з усіх районів Запоріжжя, представників ветеранських організацій. Серед них і учасники Другої Світової війни, визволителі Запоріжжя. Для присутніх була організована концертна програма.

- Символічно, що 14 жовтня Запоріжжя відзначає кілька свят. Це не лише День визволення Запоріжжя, а і День міста, День захисника України. 75 років тому місто визволили від нацистських загарбників, вдихнули у нього нове життя. Дехто з присутніх брав у цьому безпосередню участь. Для мене важливо, що подвиг визволителів Запоріжжя назавжди залишиться у серцях запоріжців. У тому числі і завдяки діяльності міської ветеранської організації, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова зазначив, що у сьогоднішніх умовах головне те, що у Запоріжжі не скасували жодної соціальної програми, спрямованої на підтримку ветеранів. Нагадаємо, Продовжує працювати госпітальне відділення другої міської лікарні, палати для ветеранів. Місто не відмовилися від фінансування пільгового проїзду, хоча це й велике навантаження на бюджет Запоріжжя. У Запоріжжі намагаються максимально врахувати пропозиції ветеранів під час формуванні бюджету.

- Впевнений, що так буде і при формуванні бюджету наступного року. Ми збережемо соціальні програми, спрямовані на допомогу ветеранам, а депутати за це проголосують, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова розповів про реалізацію програм, спрямованих на розвиток міста. Серед них ремонт житлового фонду, закупівля великих автобусів, оновлення парку трамваїв.

Міський голова вручив подарунки та Почесні грамоти виконавчого комітету ветеранам-визволителям Запоріжжя, активістам ветеранського руху.

Володимир Буряк запросив присутніх на заходи, які відбудуться 14 жовтня. Серед них покладання квітів на Алеї Бойової Слави об 11:00. Урочисте відкриття святкування Дня міста на каскаді фонтанів «Райдуга» о 13:00.