У Запоріжжі розповіли, коли з'являться нові майданчики для збору сміття

11.10.2018 15:40

Депутати Запорізької міської ради затвердили програму будівництва майданчиків для збору ТПВ. Сьогодні представники комунального підприємства «Комунсантрансекологія» розповіли журналістам, коли і де з'являться перші нові майданчики для сміття, і які проблеми допоможе вирішити нововведення.

У Запоріжжі 3419 контейнерних майданчиків. Велика їх частина знаходиться у подвір’ях багатоповерхівок. Однак це не відповідає санітарним нормам і ускладнює роботу компаній з вивозу сміття. Щоб вирішити проблему з вивезенням ТПВ у місті, депутати Запорізької міської ради затвердили програму будівництва нових майданчиків для збору сміття. Вона розрахована на три роки. Головна мета - оптимізувати кількість майданчиків для ТПВ та винести їх за межі дворів.

- Мер міста Володимир Буряк поставив завдання - навести порядок у Запоріжжі в плані вивезення твердих побутових відходів. Один з напрямків щодо поліпшення ситуації - організація нових контейнерних майданчиків, які будуть відповідати всім санітарним нормам. Їх необхідно виносити за межі дворів, об'єднувати кілька майданчиків в один. Це дозволить більш грамотно організувати логістику, адже ми знаємо, що великовантажній техніці важко заїжджати в райони з щільною забудовою. Нові майданчики будуть зручними і для жителів, і для обслуговуючих компаній, це дозволить більш оперативно вивозити ТПВ, - розповів директор КП "Комунсантрансекологія" Юрій Дорошенко.

Міський голова Запоріжжя Володимир Буряк визначив склад комісії, яка оглядає існуючі майданчики, проводить аналіз, визначає нове розташування.

Спочатку заплановано реалізувати пілотний проект в Комунарському районі на Пісках. Замість 87 існуючих майданчиків зі сміттєвими баками будуть побудувані 49 нових об'єктів. На кожному майданчику будуть контейнери для ТПВ, а також для роздільного збору сміття, розраховані одразу на кілька будинків. Якщо дозволить фінансування, пілотний проект буде реалізований вже в першому півріччі 2019 року.