У Запоріжжі з'явилося 160 нових металевих євроконтейнерів

11.10.2018 16:26

Підприємство «Вельтум-Запоріжжя» отримало першу партію металевих євроконтейнерів. Всього до кінця поточного року має прийти 1000 нових сміттєвих баків. Це одна з умов меморандуму, підписаного між містом і підприємством. Першу партію контейнерів розподілять між Вознесенівським і Олександрівським районами.

У Запоріжжі відбувається масштабна заміна сміттєвих баків. Підприємство «Вельтум-Запоріжжя» взяло на себе зобов'язання закупити 1000 нових євроконтейнерів до кінця поточного року. Це одна з умов меморандуму. За їх виконанням стежать представники комунального підприємства «Комунсантрансекологія».

- Умови меморандуму вже виконані на 70%. Згідно з меморандумом укладено контракт на закупівлю 1000 контейнерів, укладені контракти щодо закупівлі автомобілів-сміттєвозів, один сміттєвоз уже приїхав і працює в Вознесенівському і Олександрівському районах, збільшені зарплати співробітникам компанії, залучені нові робітники. Вже найближчим часом, коли приїде інша спецтехніка, ми вже побачимо поліпшення з вивезенням сміття, - розповів Юрій Дорошенко, директор комунального підприємства «Комунсантрансекологія».

Нові євроконтейнери розраховані для сміттєвозів із заднім типом завантаження. Це більш сучасний спосіб забору ТПВ. Контейнери виготовлені з металу, що робить їх зносостійкими. Середній термін служби - 15 років.

Перші 160 контейнерів розподілять по Вознесенівському і Олександрівському районах.

- Ми оптимізуємо маршрути у Вознесенівському і Олександрівському районах, зараз там працює 5 одиниць техніки, ми його оптимізуємо до 2 одиниць: запустимо нові МАЗи – вони більш місткі, і виставимо там всі нові контейнери, які ми сьогодні отримали. Ті, контейнери, які ми заберемо з районів, отримають друге життя, ми встановимо на них колеса, і вони залишаться на заміну, - розповів Ігор Бурчак, генеральний директор ТОВ «Вельтум-Запоріжжя».

У листопаді очікують другу поставку контейнерів - 140 штук, в грудні - ще 700. Їх розподілять по всіх районах міста.