Розвитком запорізького туризму зацікавилися у Києві

11.10.2018 17:09

Міський голова Володимир Буряк взяв участь в прямому ефірі програми «52 вікенди», яка виходить на телеканалі «UA: Перший» і Українському радіо. Обговорювалися перспективи розвитку туризму в Запоріжжі. Про це міський голова Володимир Буряк повідомив на своїй публічній сторінці в соціальній мережі «Фейсбук».

Міський голова висловив думку, що Запоріжжя, завдяки славній історії і унікальним природним об'єктам, з повним правом можна назвати туристично привабливим містом. Однак довгий час цей потенціал не використовувався на належному рівні.

- Про те, що робиться, щоб переломити цю ситуацію, розповів журналістам. Завдання максимум на найближчий час - закріпити Запоріжжя в п'ятірці найбільш відвідуваних туристами українських міст. Для цього є всі передумови, - написав Володимир Буряк.

Міський голова нагадав, що в Запоріжжі прийнята програма розвитку туризму. У місті провели масштабний Туристичний форум, відкрили Туристичний інформаційний центр. Розпочав роботу туристичний портал. Пройшли такі масштабні заходи, як «Zaporizhzhia Jazzy», «Музика та небо», «Khortytsia freedom».

- Я реально дивлюся на речі і розумію: знадобиться ще багато часу і зусиль, щоб «перезапустити» систему залучення туристів до міста. Для цього, перш за все, необхідно буде вирішити багато інфраструктурних питань. Одне з основних - модернізація аеропорту.

Але ми працюємо, і, я впевнений, що результат буде. Запоріжці люблять своє рідне місто і готові ділитися цією любов'ю з усім світом, - пише Володимир Буряк.