Святковий марафон до Дня міста: повна програма заходів

11.10.2018 17:40

14 жовтня Запоріжжя святкує День міста. Повну програму заходів, запланованих для святкування, представили під час прес-конференції, яка відбулась сьогодні у малій залі міського виконавчого комітету.

Як зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров, на запоріжців очікує насичена культурно-розважальна програма, під час якої кожен мешканець знайде собі розваги до смаку.

– День міста – особлива для кожного запоріжця дата. Це день єднання, під час якого кожен з нас відчуває особливий ритм міста. І саме цього дня ми підготували особливу програму, адже, окрім Дня народження Запоріжжя, 14 жовтня ми святкуємо і День визволення Запоріжжя, і День захисника України. Вже зараз в обласному центрі проходить ряд заходів, присвячених цій даті. Основне святкування відбудеться на каскаді фонтанів «Райдуга», де для запоріжців заспівають відомі запорізькі та українські гурти, – розповів Анатолій Пустоваров.

Протягом усього дня 14 жовтня в обласному центрі пройдуть святкові заходи. О 10:30 на Алеї Слави для запоріжців та гостей міста зіграють артисти муніципального естрадно-духового оркестру. Об 11:00 на Алеї Слави розпочнеться загальноміський мітинг, присвячений 75-й річниці визволення Запоріжжя від нацистських загарбників.

О 13:00 на каскаді фонтанів «Райдуга» відбудеться офіційний початок святкування Дня міста, та розпочнеться святковий концерт за участю творчих колективів комунальних закладів культури. Також розпочнуть свою роботу фуд-курти від кращих рестораторів фестивалю вуличної їжі «Пикник на Радуге». З 14:00 стартує «Какраоке на майдані» з Ігорем Кондратюком. Зірковий матч між футбольним клубом «Маестро» та футбольною збірною Запоріжжя розпочнеться о 15:30. Команди зіграють товариський матч на стадіоні «Славутич-Арена». Перед матчем о 13:40 під час відкриття першого у Запоріжжі вільного простору Zaporizhzia HUB учасники футбольного клубу «Маестро» проведуть автограф-сесію.

Грандіозна концертна шоу-програма розпочнеться на каскаді фонтанів «Райдуга» о 18:00. Запорізькі гурти та вокалісти заспівають хіти під час унікального концерту «Що співало Запоріжжя за 27 років Незалежності». З 19:30 – привітання Запоріжжя з Днем міста від найвідоміших українських артистів – учасника гурту «Танок на майдані Конго» Фоззі, Ділі з гурту «НеДіля», заслуженого артиста України Віталія Борисюка, заслуженого артиста України Олександра Павлика, реп-виконавця Олександра Ярмака, співака Олександра Кривошапки, переможця «Голосу країни» Ігоря Грохоцького, фронтмена «Nravitsya planet» Івана Маруніча, радіо- та телеведучого Миколи Матросова, який є офіційним голосом НСК Олімпійський та офіційним голосом Національної збірної з футболу, хореографа-постановника Тараса Копили та переможця «Х-фактору» Дмитра Бабака. Хедлайнером святкування стане гурт «Бумбокс». Його виступ запланований на 20:30.

Під час святкування роботу громадського транспорту буде продовжено до 24.00.