У Запоріжжі оптимізують роботу районих управлінь соціального захисту

12.10.2018 11:52

Напередодні опалювального сезону росте кількість звернень до районних управлінь соціального захисту. Щоб зменшити навантаження на спеціалістів та пришвидшити процес подання документів, в системі соціального захисту населення активно впроваджуються сучасні технології обслуговування – електронні архіви та електронний обмін інформацією з банківськими установами. З нововведеннями ознайомився заступник міського голови Анатолій Пустоваров під час візиту до управління соціального захисту населення по Олександрівському району.

Фахівці районного управління презентували два програмних комплекси, які дозволяють зменшити час на обслуговування громадян та спростити роботу спеціалістів. Це електронний архів та електронний обмін інформацією з банківськими установами. Програми розроблені таким чином, щоб зменшити кількість довідок, виписок тощо. Вся необхідна інформація зберігається в електронному вигляді. Що стосується обміну інформацією з банками - програма дозволяє миттєво нараховувати виплати незалежно від того, в якому банку отримувач оформив картку для соціальних виплат. На розробку програм з бюджету міста було виділено 370 тис. грн. Подібні комплекси впроваджуються в усіх управліннях соцзахисту міста.

Заступник міського голови Анатолій Пустоваров відзначив, що такі нововведення значно скорочують час подання документів на отримання субсидій та інших соціальних послуг, а також оптимізує взаємодію з банківськими установами.

– Ми маємо суттєві зрушення в напрямку впровадження електронного документообігу. Електронний архів дозволяє зберігати всю інформацію на сервері, а не у паперовому вигляді, що значно скорочує час подання заявок. А електронний обмін інформацією з банками дозволяє миттєво здійснювати соціальні виплати. Фактично відійшли в минуле стоси паперів, а спеціалісти відтепер не витрачають безліч часу на відвідування банків та збір необхідних підписів та печаток, – відзначив Анатолій Пустоваров.

Також фахівці презентували мобільний кейс з необхідним обладнанням. Переносні комп’ютер, принтер, сканер дозволяють надати різні види соціальних послуг за місцем проживання заявника. Серед нововведень в Олександрівському управлінні соцзахисту і міні фотостудія. Відтепер заявник може оформити необхідне посвідчення, сфотографувавшись на місці. Роботою фотостудії задоволені, перш за все мами з дітьми, особи з інвалідністю та малозабезпечені громадяни. Планується, що такі фотостудії будуть працювати в кожному районному управлінні соцзахисту.