Запоріжці вшанували пам'ять героїв-визволителів міста від нацистських загарбників

12.10.2018 12:53

В обласному центрі тривають заходи, приурочені 75 річниці звільнення міста від нацистських загарбників. За традицією мітинг-реквієм пройшов біля меморіалу «Скорботна мати».

Сотні запоріжців, представники обласної та міської влади, ветерани, військовослужбовці, молодь сьогодні зібралися біля меморіалу «Скорботна мати». В цьому році Запоріжжя відзначає 75 річницю визволення. Напередодні цієї дати городяни вшановують пам'ять визволителів і всіх тих, хто ціною свого життя, проявивши мужність і героїзм, внесли вклад у Перемогу.

- Війна тоді торкнулася всіх, немає жодної родини в Запоріжжі, яка не постраждала. Цей день дійсно свято для нашого міста. Дякую вам, дорогі ветерани, за те, що принесли нам це свято крізь роки. Кожному, хто захищав і захищає Україну, низький уклін і слова подяки. Тим, хто ціною свого життя відстояли рідну землю, наша повага і пам'ять. Зі святом визволення Запоріжжя, - сказав заступник міського голови Сергій Мішок.

Меморіал «Скорботна мати» став місцем поховання близько півтори тисячі героїв. Подвиги їх не забуті.

- Хочу, щоб нинішнє покоління пам'ятало про подвиг солдатів у 1943 році. Сьогодні в рядах ветеранів 13 визволителів Запоріжжя, і 225 тисяч тих, хто своїми руками відновили і створили це прекрасне місто. Хочу звернутися до молоді - робіть наше місто найпрекраснішим в Україні, - звернувся до учасників мітингу-реквієму голова запорізької міської ради ветеранів України Віктор Короленко.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих героїв, поклали квіти біля вічного вогню.