У Запоріжжі стартував перший всеукраїнський фестиваль степ-денсу

12.10.2018 18:56

Перший національний танцювально-перкусійний простір «Z-TAPforLIFE» відкрився сьогодні в запорізькому палаці культури «Орбіта». Захід проходить за підтримки Українського культурного фонду.

Протягом трьох днів, з 12 по 14 жовтня професіонали ирландського та американського степ танцю обміняються досвідом з аматорами та початківцям цієї галузі. Захід зібрав понад 140 учасників із Запоріжжя, Дніпропетровської, Одеської, Київської, Львівської, Харківської, Вінницької областей.

Як розповів заступник директора ПК «Орбіта» Олексій Максименко, «Z-TAPforLIFE» - це культурно-освітня платформа для артистів степ-танцю. Окрім майстер-класів всі учасники отримають змогу показати вільну імпровізація під супровід джазової музики, а також показати свою майстерність на завершальному Tap dance show, яке відбудеться 14 жовтня.

Мета заходу – об'єднати усіх танцюристів перкусійного жанру, а також поєднати а американський та ірландський степ. Це перший в Україні суспільно-політичний проект, який об’єднує професіоналів і аматорів tap та irish dance з різних областей країни. 13 жовтня з 10:00 до 15:30 пройдуть майстер-класи, а о 18:00 години на площі Маяковського відбудеться імпровізаційний концерт у форматі open air. Фінальний виступ відбудеться 14 жовтня у ПК «Орбіта» о 14:30.