У Шевченківському районі проходять заходи, присвячені 75-й річниці визволення Запоріжжя від нацистських загарбників

14.10.2018 13:25

Ще одним місцем, де сьогодні в Запоріжжі відбувається святкування, став парк імені Клімова в Шевченківському районі. Вже традиційно тут були організовані народні гуляння, які проходитимуть протягом всього дня. Захід, присвячений Дню визволення міста, розпочався о 10:30 і завершиться ввечері. Його вже відвідали кілька тисяч городян та гостей міста. Організатори сподіваються, що відвідувачів стане ще більше.

Відбулось урочисте відкриття святкування у парку імені Клімова. Тут зібралися сотні запоріжців. У заході взяли участь міський голова Володимир Буряк, народний депутат України В'ячеслав Богуслаєв, представники міської та обласної влади, керівники підприємств.

- Сьогоднішня подія є невід'ємною частиною історії - ми відзначаємо 75-у річницю визволення Запоріжжя від нацистських загарбників. 75 років тому був здійснений подвиг, який не має аналогів в історії. Сьогодні ми вшановували на Алеї Слави воїнів-визволителів Запоріжжя. У місті їх залишилося 13. З них тільки семеро змогли прийти. Ми пам'ятаємо їх подвиг. Хочу привітати також присутніх з Днем захисника України. Захисники нашої країни обороняють сьогодні територіальну цілісність України. Зі святом всіх! - сказав Володимир Буряк.

Народний депутат України, почесний президент АТ «Мотор Січ» В'ячеслав Богуслаєв зазначив, що запоріжці пам’ятають подвиг учасників визволення Запоріжжя. Це підтверджує той факт, що сьогодні на свято прийшли представники різних поколінь.

-Дорогі запоріжці, в 75 раз відмічаємо знаменну дату, яка назавжди залишиться в історії нашої країни, кожної запорізької сім’ї. Ми робимо все, щоб пам'ять про ці події ніколи не згасала. Сьогодні Запоріжжя, "Мотор Січ", ЗМКБ «Прогрес» виконують встановлені плани - випускають техніку, яка важлива для нашої країни. Це означає, що ми не виживаємо, а розвиваємося, - заявив В'ячеслав Богуслаєв.

Учасники заходу поклали квіти до меморіалу «Скорботна мати» в парку імені Клімова. Кожен з присутніх згадав загиблих учасників визволення Запоріжжя, закатованих нацистами на окупованій території. Кожній запорізькій сім’ї є що згадати про роки Другої світової війни. Запоріжці захищали і визволяли рідну землю, працювали у тилу, боролися з ворогом на окупованій території. Багато хто загинув, ціною свого життя здобуваючи Перемогу.

У парку грав духовий оркестр ПК ім. Т.Г. Шевченка, пройшов концерт «З Днем визволення, улюблене місто». Була презентована концертно-ігрова програма за участю творчих колективів Шевченківського району. Відбулися показові виступи спортсменів СК «Мотор Січ». Також сьогодні ще виступлять академічний симфонічний оркестр Запорізької обласної філармонії, ансамбль «Запорожці», учасники проекту «Голос країни».

Запоріжці могли не лише побачити яскраву святкову програму. Традиційно увагу гостей свята привертала виставка військової техніки, експозиція музею В. Богуслаєва.