Володимир Буряк: «Кожен запоріжець робить свій внесок у розвиток міста»

14.10.2018 15:40

Цього року у Запоріжжі змінили багаторічну традицію. Традиційне святкування Дня міста вирішили провести не в день Покровського ярмарку, а 14 жовтня. Святкування у цей день об’єднало одразу кілька свят. Найголовніші з них День міста, День визволення Запоріжжя, День захисника України. Сьогодні вже пройшов мітинг на Алеї Бойової Слави. Урочисте відкриття святкування Дня міста відбулось на каскаді фонтанів «Райдуга».

На каскаді фонтанів «Райдуга» зібралися сотні запоріжців для того, щоб стати учасниками офіційного відкриття святкування Дня міста. Багато було й молоді, яка збирається відвідати концертну програму.

Під час офіційної частини до присутніх звернулися представники обласної та міської влади, які привітали запоріжців з Днем міста.

- Все що відбувається у місті проходить для городян і з допомогою городян. Якщо працюють підприємства, великі та малі, то у міста є майбутнє, воно продовжує розвиватися. Ми вкладаємо гроші у ремонт житлового фонду, розпочали збирати запорізькі трамваї, будуємо новий аеропорт. Кожен запоріжець робить свій внесок у розвиток рідного міста. Таке свято як День міста повинне бути. Запоріжці його заслужили, - сказав Володимир Буряк.

На думку міського голови, особливою гордістю Запоріжжя є його Почесні громадяни. Вони прославили Запоріжжя у різних сферах – спорті, літературі, економіці. Окремо Володимир Буряк подякував ветеранам Другої світової війни, воїнам-визволителям.

Міський голова також зазначив, що сьогоднішнє свято стало можливим завдяки героїзму військовослужбовців Збройних Сил України, Національної гвардії України, інших військових формувань.

-Ветерани звільнили та відбудували Запоріжжя. Пам’ять про це у нас ніхто та ніколи не забере. Сьогодні наші хлопці та дівчата відстоюють суверенітет, територіальну цілісність країни. Своїми діями вони наближають ще одну Перемогу, яка в нас буде, - заявив Володимир Буряк.

Відбулася церемонія нагородження знаками «Почесний громадянин Запоріжжя» відомого гандбольного тренера Леоніда Ратнера, запорізького поета Григорія Лютого, видатної спортсменки Любові Черепахи-Волкової. Нещодавно рішенням сесії міської ради їм було присвоєне звання «Почесний громадянин Запоріжжя». Також міський голова Володимир Буряк вручив нагороди кільком учасникам АТО. 

На каскаді фонтанів «Райдуга»продовжується розважальна програма. З 14:00 стартувало «Караоке на майдані» з Ігорем Кондратюком.

Грандіозна концертна шоу-програма розпочнеться на каскаді фонтанів «Райдуга» о 18:00. Запорізькі гурти та вокалісти заспівають хіти під час унікального концерту «Що співало Запоріжжя за 27 років Незалежності». З 19:30 – привітання Запоріжжя з Днем міста від найвідоміших українських артистів – учасника гурту «Танок на майдані Конго» Фоззі, Ділі з гурту «НеДіля», Заслуженого артиста України Віталія Борисюка, Заслуженого артиста України Олександра Павлика, реп-виконавця Олександра Ярмака, співака Олександра Кривошапки, переможця «Голосу країни» Ігоря Грохоцького, фронтмена «Nravitsya planet» Івана Маруніча, радіо- та телеведучого Миколи Матросова, який є офіційним голосом НСК Олімпійський та офіційним голосом Національної збірної з футболу, хореографа-постановника Тараса Копили та переможця «Х-фактору» Дмитра Бабака. Хедлайнером святкування стане гурт «Бумбокс».

Проходить сьогодні і зірковий матч між футбольним клубом «Маестро» та футбольною збірною Запоріжжя, який розпочався на стадіоні «Славутич-Арена».